Nejste přihlášen/a.
dobrý den bydlím v kaplici/vysílač klet/ programy na mplpx1/CT1-4/ a mplx2/Z1 a Public/ mi jdou výborně ale programy na mlplx2 mi jdou naladit jen jako zasekany obraz mam to na spolecnou antenu poradite mi prosim co stím?
Saw:
Na tvůj dotaz jsem už odpovídal na jiné poradně,Pro další,na společnou antenu je možno připojit digitální signál jen tehdy,pokud má potřebné parametry.Pokud ho poskytuje vysílač na Kleti,anténa na něj musí být nasměrována,ale musí být odstraněn antenní předzesilovač.Ale to by znemožnilo příjem analogového signálu ostatním v domě.Nejlepší by bylo,aby se všichni v domě dohodli a zajistili odbornou firmu,která si poradí s úpravou vaší STA na digitální příjem.Všichni v domě si ale musí koupit také STB.
JABRAKA
doplněno 05.09.09 13:58:Podle údajů z WEBu je na Kleti v chodu jak vysílací síť 1 tak i 3,takže si myslím,že chyba by mohla být skutečně ve zbytečně silném signálu.Já na příklad chytám signál ze Žižkova z Prahy 30 km od vysílače přes kopce.Stačí u okna 40 cm drát,vsunutý do přívodní šňůry konektoru a vedený přes celou místnost.Signál 80 % stačí na dobrý obraz.Zkus to také na náhradní antenu,myslím,že ti to půjde bez problému.
JABRAKA
nebylo by dobré s pozváním odborné firmy počkat až vypnou Analog (tj pouhý rok) 2010 a pak s tím nějak "laborovat". Teď se do toho vrazí prostředky a za pár měsíců bude vše fungovat zase trochu jinak . . . . "všichni" si koupí STB až to bude nezbytné, teď určitě do toho jednohlasně nepůjdou, protože to ještě nějakou dobu pojede po staru, že.
mj. Z1 a Public - žádné zázračné programy (jen můj osobní názor).
Pokud je tam na společné anténě ještě stále analogvé vysílání, toto může svým signálem rušit vysílání digitální. Na tuto společnou anténu jsem se slušně řečeno vybodl a chytám pozemní vysílání d-tv na pasivní pokoj. anténku za 200kč (ovšem jsem v 5tem patře a to je výhoda) . Možná by Vám pomohla anténka aktivní se zesilovačem dig. signálu, ta jede na 12V (zdroj na 220V). příklad níže. (prostě to má zesilovač dig. signálu na odpovídající pásma).
Až vypnou analog (už aby to bylo!) měly by být digitální signály bez vlivu toho rušení.
zde nemáte pravdu. Na panelových domech, kde je cíleně zesilován (zatím) analogový signál, mohou být některé digitální signály, byť jsou visílané, nechytatelné (resp.potlačené). Záleží na tom v jaké síle jsou dig. signály vysílány. Divím se, že jste o tom nikdo neslyšel. Ale klasickým případem je, kdy Prima vysilá signál, který ze společné antény (zatím) neuvidíte, ale jakmile vytáhnete anténní kabel ze spol. antény a dáte jej na balkón resp.připojíte anténku byť pasivní, hle . . . . najednou Vám dig. Prima jede. Nechápete . . . Nevěříte . . píšu to zde proto, protože se mi to tahle stalo. (a bylo to v přízemí 6 patr.domu). Prostě ze spol. antény Ani ŤUK.
Miro,ale to potvrzuje to co říkám,že je nutno odstranit z cesty digisignálu analogové zesilovače,ty právě signál zeslabí.V našem paneláku jsme se rozhodli si nechat zapojit STA pro digisignál.Firma nasměrovala antény,a provedla měření signálu na koncích jednotlivých bytů.Všechny stanice chodí na první zapojení.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.