Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velké topení do pokoje?

Od: koulec odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jak velkou místnost je schopen vytopit klasický radiátor Korado o délce 80cm?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě to jde spočítat či říci podle vlastní zkušenosti, ale nevíme jak teplou vodou topíte (výhradně kondenzační kotel do 40°C?) a jak máte ne/zaplený dům/byt. Bude potřeba i odkaz na konkrétní radiátor. Existuje mnoho provedení i v rámci řady Klasik.

Dokáži si představit, že může stačit na dobře zateplenou tělocvičnu a zároveň nevytopí místnost 10m2, kde profukují okna. :)

krtek*
hodnocení

0x

80cm mám v ložnici o ploše 13,5m2 ...mám ho vyplý...celý byt (60m2) mi vyhřál zatím 90cm (1408 W) :)

barák zateplený 17cm EPS...vše nové vč.oken..utěsněné..

hodnocení

0x

Spíš než délka radiátoru záleží na jeho výkonu (příkonu). Na průměrnou místnost (do 16 - 18 m2) s průměrným zateplením by v průměrné zimě měl stačit příkon do 3 kW. Ovšem s nějakou "saunou" v obýváku nepočítejte.

doplněno 15.11.16 14:33:

Omlouvám se, myslel jsem, že jde o radiátor elektrický. Ovšem co se týká toho výkonu, bude to podobné.

doplněno 15.11.16 14:44:

martincakl - Vycházím ze zkušenosti, kdy jsem vytápěl místnost 17 m2 v domku (3 stěny a strop ochlazované) olejovým 2kW radiátorem a nebylo to nic moc. Ale žít se tam dalo.

No...na průměrnou místnost 16-18m2 s průměrným zateplením by měl stačit 1-1,5kW..a to ještě s rezervou.

doplněno 15.11.16 14:49:

magdon: může být...průměrné zateplení je dnes cca 15cm polystyrenu na stěně...a 30cm vaty strop..potom je to jak jsem psal. Pokud je to o pár let dříve..a polystyrenu je 5cm...vaty 15cm, pak to samozřejmě může být 2kW.

Ale tak jak se tazatel ptá...nelze odpovědět.

krtek*

souhlasím...jsem ten první případ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]