Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba zařízení pro přitápění

Od: patronka* odpovědí: 6 změna:

Vytápím byt el.přímotopným kotlem s teplovodním rozvodem ( sazba d20 komfort ) a jsem s ním spokojená, jen bych občas potřebovala v jedné místnosti cca 14 m2 ( výška 3,2 m ) zvýšit teplotu. Nakupovat budu v Alze, tak prosím o radu, který ze spotřebičů bych si měla pořídit. Děkuji :) alza.cz/...

doplněno 15.11.16 10:08:

Rohnson R - 13 se mi líbí, hned ráno jsem ho objednala a zítra bude dodán. Díky za názory :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zvolte kartu "Teplovzdušná" a tam je za 699 Kč topidlo Rohnson s ventilátorem. To bych si koupil*ua*

patronka*
hodnocení

myslíte tohle? alza.cz/...

iz*

Mně se na Alze nezobrazují obrázky, proto jsem si konvektor Rohson /... našla jinde. Podobným (mám jej už skoro 10 let, výrobce asi byl jiný) topím bez problémů. V zadní stěně nahoře má otvory k zavěšení na zeď, čehož jsem využila. Jen přemýšlím, jestli by Vám na uvedenou místnost nestačilo něco menšího s menším příkonem (já tím vytápím místnost o 24 m2, výška ± stejná jako u Vás).

kusk
hodnocení

1x

Zmiňovaný radiátor v místnosti 14 m2 vám zabere hodně místa. Stejnou službu vám udělá tento a navíc lze zapnout samostatně ventilátor a využít jej třeba v létě.

alza.cz/...

hodnocení

0x

Chci se zeptat ten Rohnson konvektror co má ventilátor.Ten ventilátor fouká nepřetržitě? Mám malou dílničku(místnost v domě) kde mám stabilně kolem 19C to stačí ale při politurování/natiřání potřebuji minimálně 21C.Takže si to potřebuji na ten čas dotopit.Ale to co má ventilátor není vhodné,protože i když je to bytová místnost kde je čisto tak přeci jen to prach trochu zvedá.

Co mi doporučíte na trhu je toho moc ani nevím co na jakou činost je dobré.Olej radiátory,teplovzdušné fukary,konvektory,sálavé zářiče,infrazářiče fakt nevím co je nejlepší.

Nebo staré "komunistické" přímotopy.Takové spirály/infrazářiče.T se dávalo do koupelen nebo i stojací na zem do klasické místnosti,ale má to třeba jen 600,700 nebo 1500W jestli to bude přitápět pro můj učel.Nevím vubec co pořídit

vanad1*
hodnocení

0x

Pokud máte sazbu za dobrou cenu, tak pro vaše potřeby vyhoví k max. spokojenosti ECG TV 25. U všech zařízení s odběrem do 2000 W je ale potřeba mít v dobrém stavu zásuvky a pak nepoužívat takové přístroje na max. výkon ale jen na polohu do 1000 W. Poznáte to podle toho, že při odběru na max. výkon vypnete přístroj, vytáhnete vidlici ze zásuvky a opatřně zkuste teplotu kolíků na vidlici přívodního kabelu. Neudržíte na některém z nich ruku. Zjistil jsem při dlouhodobém používání, že stačí namazat tyto vidlice silikonovým olejem, několikrát zasunout a vysunout vidlici do zásuvky a teplota kolíků pak rapidně šla dolů. Styčné plochy kontaktů v zásuvce se mírně vyhladí a přechodové odpory se podstatně sníží. Nehrozí pak vypálení zásuvky, což je častý případ, který někdy vede k požárům. Ne však při zapnutém spotřebiči a pozor na síťové napětí !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]