Nejste přihlášen/a.
Mám plynové VAWky zn. Mora typ 6101. V obýváku mám jedny a v ložnici druhé.
1) V obýváku zapnu topení a kolečkem 1-6 reguluju plamen, kdy na 1 hoří jen věčný plamínek, to je podle mě ok. Problém nastává v ložnici a) viz bod 2) b) když kamna nastartuju, tak hoří na cca 3/4 na 1-5, v 5 cvaknou a hoří naplno (kamna v obývacím pokoji cvaknou už u 3)
Napadá mne moc nebo málo vsunuté čidlo termostatu do tělesa topení k plamenu nebo vadný termostat?
2) Kamna v ložnici škrtnou na jeden pokus ze sta. Po sundání krytu je přes ovladač krycí plech, nad kolečkem je šroubek, co ho drží přes plast v tom hliníkovém kusu. Odšroubuju plastovou matku zapaloveče a ten šroubek. Sundám krycí plech a pod ním je plastový díl, který také sundám. V plastovém dílu je plíšek na přeskakování těch dvou tlačítek. Na zapalovači je drátek, který zapadá do drážky v tom hliníkovém dílu do kterého je to celé ukotvené a potom ještě přímo pod tlačítkem zapalovače je drátek ohnutý do otevřeného očka. Po sundání těch krytů jsou navolno obě tlačítka (jak na spuštění plynu - červené, tak bílé - na zatlačení obou tlačítek a tím celkové vypnutí kamen). Na tom červeném je směrem nahoru plíšek. Přijde mi, že se asi dotýká toho drátku co je hned pod tlačítkem zapalovače.
Pokud zapalovač vyndám a škrtnu s ním kdekoliv o kamna, tak to v okénku háže jiskru, pokud jej navolno namontuju zpět, tak opět škrtne jeden ze sta, stejně tak i pokud ten spodní drátek zapalovače podvleču pod ten plíšek toho červeného tlačítka (při vyndavání slyším, jak se od něj "odcvakne" což je podle mě také dobře. Zajímalo by mne kde je chyba. podíval bych se na kamna v obýváku ale bojím se, že pak nepůjdou normálně nastartovat ani ty.
Zapalovačem to tedy není, ten škrtá v pořádku. Kamna jsem otřel hadrem, drážku pro drátek taky. Už nevím co dál. Když budete potřebovat, nafotím co je po sundání plechového krytu i toho plastu pod ním.
Rada zavolat plynaře je sice na místě, bohužel "odborníci" z několika firem tu byli a řekli, že je to normální. Táta má dole ještě starší typ a tam mu řekli, ať to zapaluje špejlí přes okénko.
3) V kuchyni mám menší typ těchto kamen, kdy byly vymontovány ze zdi a přendány o kousek vedle. Od té doby při nastartování strašně smrdí, asi se vrací spaliny? Je to cítit jen chvíli, ale zato hodně. Co je špatně? Sklon díry odtahu nebo jak? Předtím to nedělaly.
tak jsem to dofotil, snad je to srozumitelné
odpovím si sám, dnes tu byl plynař
1) rozbitý celý ventil i s termostatem, nechat to dojít a až to přestane jít úplně, koupit a namontovat nový, starý se nedá přenastavit aby spínal jinde
2) někde chyběla zem, pět minut si s tím pohrál a už to škrtá
3) jak je kolem otvoru ve zdi to "lanové" těsnění kolem dokola, tak je prasklé a alobal tomu 100% nepomůže, bude se muset vyměnit, pak nebude nic smrdět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.