Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění kondenzačního kotle problém !

Od: luigi® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Zatím jen předjímám ,ale jistě mne a i ostatní provozovatele kotlů na plyn čeká za nějaký rok výměna starého kotle za nový. O co mi jde : provozuji plynový kotel atmosférický tudíž bez nutnosti kanalizace pro odvod kondenzátu , ale chytrá EU*blee* vymyslela bez ohledu na cenu těchto kotlů a dalších technických problémů že zakáže atmosférické kotle a všichni budeme muset instalovat kotle kondenzační. Moje otázka zní kolik takový kotel výtvoří za normálního provozu (jen vytápění domu nyní kotel 14 kw) kondenzátu? a jak ten případný kondenzát mám odvést do kanalizace ,když ta je 1,5m nad kotlem. Přece nebudu každý den nosit ze sklepa kybl do výlevky *zed* Děkuji za rady , které budou přínosem i pro ostatní s tímto problémem.

P.S. Kotel jinam nemám kde dát (malý domek) *jasne*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyrábí se malá čerpací zařízení, která jsou určena speciálně pro přečerpávání kondenzátu. Není problém to vyřešit.
hodnocení

Paráda děkuji kde hledat? V instalatérských obchodech nebo jinde?

doplněno 11.11.16 18:19:

Už jsem to našel děkuji za navedení (strejda vyhledávač pomohl)

Rádo se stalo...Dal bych přímo odkaz, ale byl jsem jen na MT nikoliv na PC...a ještě jsem v hospodě:)

hm*
hodnocení

0x

Ježkovy voči, to moderní plynové kotle vyžadujou vynášení kýble?! (No nebo přečerpávat, to je fuk, akorát další krám , kterej se bude rozbíjet. Nebo budovat kanalizaci. K topení!) *bum*

Tak to abych se dal na modlení, aby ten náš vydržel ještě apoň dalších 30 let!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]