Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Styk sádrokartonového stropu se zdí

Od: udo144® odpovědí: 6 změna:

zdravím,

rád bych se zeptal jak se ošetří okraje sádrokartonového stropu po obvodu v místě styku se zděnou zdí. Shlédl jsem nějaká videa Rigips, ale toto se nikde neřeší. Řešeno je pouze pokud je zeď také ze sádrokartonu (do rohu páska + tmel). Dělá se to stejně i v případě když je zeď z běžného zdiva? Nebo jak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

0x

pod UD obvodový profil nalepíš malířskou krycí papírovou pásku..dojedeš s deskou..necháš tam cca 1cm mezeru...a pak ten prostor zatmelíš tím hustějším tmelem do rovna...až to zatvrdne...pak odřízneš zbytek pásky co bude trčet..tím vytvoříš dilataci, nezašpináš si stěnu a budeš to mít echt gut*palec*

hodnocení

1 cm? není to moc? (nedělám chytrého, jen se ptám:)).

krtek*

zdá se, že ano, ale ne...jestli to irituje, tak dej jen 0,5cm ..já to taky nechával na tu menší míru a drží mi to :) to samé dělam u podlahy...tam chcou taky 1cm a já to dělal na 0,5-0,8cm

11.11.16 14:33
hodnocení

OK, díky

hodnocení

0x

Hlavně nepatlat akryl ten se vždy utrhne a ani silikonakryl velká novinka , která je taky na nic a ješťe nejde pořádně přemalovat.

sejny*

Zrovna nad silikonakrylatem jsem uvažoval. Známý jej mají a bez problému. A šel krásně přetřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]