Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinyl siding... máte někdo na fasádě?

Od: requied® odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

stále se nemůžu rozhodnout jakou fasádní úpravu zvolit pro dřevostavbu a vinyl siding mě celkem láká.

Máte sním někdo osobní zkušenost?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oobní zkušenost nemám, ale hrozně, moc moc moc se mi to líbí. Ale všimla jsem si, že u silnice to bývá ošklivě špinavé, asi to chce čistší prostředí. Díky za ten název, netušila jsem, jak se tomu říká :)

doplněno 11.11.16 13:48:

Taky fakt. Asi vídám hlavně ten jeden, který nikdo nečistí. Když se dostanu poblíž, tak Vám jej klidně vyfotím, ale moc tam nejezdím a ten druhý nebo třetí (je jich tu určitě víc) ani nevím z hlavy, kde jsou...

hodnocení

Tak u silnice bude asi špinavá každá fasáda... tohle se nechá jednoduše umýt wapkou bez rizika poškození.

Takže to bych naopak viděl jako výhodu.

Nebo by mi stačilo kdyby někdo našel na netu fotku na domě podobném našemu :)

Všude jsou jen fotky na ohromných amerických haciendách.

doplněno 11.11.16 13:50:

fotit není potřeba, google nebo mapy.cz to určitě na fotkách mít budou.

Vinyl siding... máte někdo na fasádě?
ctenar*

Tak u silnice bude asi špinavá každá fasáda..
Bohužel jen v prasečákách východní Evropy (tzn. na východ od Aše), které neumí postavit pořádně silnice. Doporučuji návštěvy Rakouska, Německa a Švýcarska. Po návratu nebudete věřit, kolik prachu tady všude pořád létá a to nejen kolem silnic.

V tvojem případě se jde částečně bránit výsadnou živého plotu výšky alespoň po úroveň očí.

hodnocení

živý plot nelze, je tu málo místa... nicméně bude tam plný plaňkový, takže ten to také hodně chytí.

ctenar*
hodnocení

0x

V Americe si to dávají na domy jen socky :-D

hodnocení

tak to u nás asi taky :)

nicméně od této kategorie nemám tak až daleko, takže dát 900,- a více za 1m2 povrchové úpravy (bez zateplení) se mi prostě nechce.

hodnocení

0x

Nevím, jak originál, ale měli jsme v roce 2000 obloženy strojovny výtahů (na panelových domech) a vydrželo to cca deset let, za tu dobu došlo ke zkřehnutí materiálu do té míry, že při opření se do obkladu rukou tento praskal! Když byl obklad nový, byl houževnatý, vypadal minimálně, že vydrží na věky... byl to slovenský výrobek - Slovinyl Siding. Je pravdou, že to byl počátek výroby na Slovensku...Následně jsme strojovny dali zateplit a je po problému. Výňatek:

V roce 1999 byl do prodeje zařazen materiál Slovinyl Siding vyráběný Nováckými chemickými závody a.s. na Slovensku. Tento materiál je plně srovnatelný s nejkvalitněj- šími zámořskými výrobky a tvoří dnes stěžejní část našeho prodeje i montáží. Jeho předností je rychlost dodávek, kvalitní barevná škála a velmi dobrá pružnost odpovídající evropským podmínkám montáže na nosný rošt. Zcela nová výrobní linka od renomované firmy THEYSOHN Extrusiontechnik GmbH, se zavedeným systémem řízení jakosti dle norem ISO 9001 je zárukou stabilní vysoké kvality tohoto slovenského výrobku. Odsud ekoizolcb.cz/... Možná od té doby už je to kvalitnější...a vydrží o pár let déle... Takže taková zkušenost... Jak originál, nevím. A jestli se vůbec ještě dováží...

hodnocení

Tak tohle jsem moc slyšet nechtěl :)

Všude píšou jak je ta fasáda nesmrtelná a jak je vidět tak asi není...

Otázka jak jsou na tom s kvalitou ostatní výrobci.

.

Normální omítku moc dávat nechci, musel bych pod ní dělat dilatační vrstvu 2-3cm eps a to rozhodně práci neusnadní.

Navíc co vídám, tak jejich životnost na tom také není buhví jak dobře,

.

Jinak mám v hledáčku ještě flexibilní obklady izoflex/elastolith nebo podobné, ale recenze na ně jsou hlavně pouze od prodejců a tomu se kolikrát opravdu věřit také nedá.

jendad

U nás to má v ulici pár baráku cca víc jak 20 let a naprosto bezproblému. Je to klasická silnice , chodník cca 1metr a pak paty domku .Zatímco dřevěné ploty jsou kolikrát natírané nebo měněné tak ty plastové palubky jsou stále stejné. Pokud zkřehly , tak asi ten plast neměl UV filtr . To se pak každý rozsype za pár let. Vcelku bych řekl že to má pěkný design. Vypadá to lépe než ten novabrick. Ten je v ulici taky jeden a hraje si to na nějaký kamený hrad :)

doplněno 12.11.16 19:21:

google.cz/...

google.cz/...

hodnocení

Jak ale rozlišit tu dobrou variantu od špatné :)
Nebyl by odkaz na fotky těch domů?
jabraka*

Slovinyl je kopolymer vinylchlorid-vinylacetát.Tento typ je vyráběn v mnoha firmách ve Francii,Německu i Anglii-

Na nováckém patentu jsem se trochu podílel i já.Byl vyráběn především pro výrobu gramofonových desek-.

Pro výrobu obkladových desek je ale používán spíše S-PVC slovenského výrobce.Pro zlepšení mechanických vlastností je přidáváno 10 - 15% kopolymeru.Extrudací jsou vyráběny duté profilové desky.Dokonce je možno tento materiál použít i na výrobu okenních profilů.Okna Slovaktual jsou na našem trhu docela dlouho.

¨JABRAKA

ctenar*
hodnocení

0x

Tohle si já představím pod pojmem vinyl siding (velké jednobarevné [nejčastěji bílé] plochy pokryté vodorovnými dvouřadami s viditelnými spoji, které už na dálku vypadají jako levná umělá hmota).

Pokrok ale prý pokročil a dělají se různé vzory.

qwa
hodnocení

0x

Je to ono? odkaz

2kedar*
12.11.16 06:06

Ano.

wwwmatescz
hodnocení

0x

Naše firma tento obklad prodává i montuje. Vyrábí se na Slovensku , v Polsku i dalších zemích ... pro jeho životnost je důležité jestli je s UV a vhodný na fasádu nebo bez UV pouze na podbití(neosluněné plochy). Dle našich zkušeností ten fasádní vydrží více než 30 let. (opravovali jsme některá poškozená místa od větví, odletujících kamenů atp.) a byl stále kvalitní, pevný. Co se týká špinění, tak stačí jednou za 2 roky opláchnout wapkou a je pořád jako nový.

Výrobků podobného druhu je spousta a pokud si trochu připlatíte, tak můžete mít za cca 500Kč/m2 (jen obklad), odolný, tvrdý, bezúdržbový obklad Deceuninck, který vyrábí ze stejného materiálu i okna a nevím o tom, že by se některé na slunci rozpadlo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]