Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající spoj odpadní trubky

Od: kukusak* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, nevěděl by někdo na tento problém: Mám záchod s odtokem vzadu. A ve spoji, kde končí záchod a začíná trubka po cca pěti letech instalace začala pomalu kapat voda pár vteřin po spláchnutí. Já jsem to řešil tak, že jsem záchod několik hodin nepoužil, tak jsem ten spoj vysušil a celý ten spoj zadělal vrstvou silikonu. Drželo to asi 14 dní bez problému, ale zase to kape ( a už i docela smrdí ). Některý známý mi radí "medvědí hovno", jiný zase řikaj, že pokud tam nedržel silikon, tak to ani nemá cenu. Co mám dělat? Díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řešení je jen jedno. Odmontovat záchod a vyměnit těsnící manžetu. Pokud tam není, tak jí dodat. Zkontrolovat, jestli v trubce není trhlina, když tak vyměnit (to už asi instalatér). Opatlání či omotání čímkoliv je fušeřina a problém tím nevyřešíte.

kukusak*
hodnocení

Díky, toto není vůbec můj obor, proto se raději ještě zeptám, jestli budu tu manžetu složitě vybírat, či v případě, že tam vůbec není, stačí znát jen vnitřní průměr trubky? Nebo jsou snad všechny WC stejné?

jabraka*
hodnocení

3x

Na připojení WC jsou určeny připojovací manžety.Manžeta sama od sebe i bez tmelení udrží běžný provoz.Pokud je stará manžeta zpuchřelá,tak je potřeba ji vyměnit.Pro jistotu na pár desítek let je možné ji u klozetu omotat textilní lepicí páskou.

JABRAKA

Kapající spoj odpadní trubky
joudic*

nova drzi jak cert, s namozenym zapestim jsem mel co delat, to na to vubec nasadit :)

kukusak*
hodnocení

Tak asi půjdu do tý manžety :) Říkáte, že to zvládnu i bez instalatérských znalostí? Stačí jenom vědět kde se zavře voda?

doplněno 14.11.12 09:08:

JEště doplním jak jak to teď vypadá...

Kapající spoj odpadní trubky #2

pjpj*
hodnocení

2x

Všechny WC se zadním odpadem mají stejný průměr odpadní trubky. Podívejte se na stránky české firmy Alca plast a máte několik možností, čím dopojit WC.

1. A97 flexi dopojení WC

2. A91-150 (jsou možné i delší varianty)

3. A99

Všechny tyto připojení WC mají těsnění, takže NE žádný silikon apod. Cenově vycházejí maximálně do 200,- Kč, dle typu.

hodnocení

0x

no a pokut se to přeci jen rozhodnete opatlat tak já mám dobrou skušenost s výrobkem Mamut GLUE

metrum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]