Nejste přihlášen/a.
Myši v domku se každoročně objevují, ráda bych věděla, jaké kdo máte zkušenosti s elektronickým plašičem, zjistila jsem, že ceny jsou různé, bud do zásuvky nebo na baterie. Jestli máte něco vyzkoušeno a jestli to vůbec funguje. Děkuji.
Já mám výbornou zkušenost s českou firmou DERAMAX, viz článek: deramax.cz/...
Podle mne nemá cenu kupovat nějaké levné šunty,pokud chcete aby byl odpuzovač opravdu účinný. Navíc tato firma umožňuje až do 60ti dnů výrobek vrátit, pokud byste nebyli spokojeni.Myslím ale,že toho nevyužijete
A ještě něco.Ultrazvuk se nešíří přes pevné zdi, takže je nutné si pořídit do každé místnosti jeden plašič nebo alespoň nechat otevřené dveře mezi místnostmi.A pokud mi je známo,tak ultrazvuk vadí domácím zvířatům i psům.
V tomto období se myši stahují do tepla.
Udělejte opatření, aby neměly přístup do domu.
Venkovní dveře vždy a každý za sebou bude zavírat. Sklepní okénka musí mít nainstalované husté sítě, nejlépe kovové, pokud silonové, tak s´pravidelně kontrolovat. Na zem ve sklepích umístit jedovaté návnady, pokud tedy nemáte psy a kočky.
Prohlédnout všechny trubky, kanalizaci, vodoteč, jestli jsou dobře utěsněny všechny škvíry. Kontrola jak zvenku, tak zevnitř místností a sklepů.
Možná i kontrola styku podlahy a zdí. Není-li tam podezřele velká mezera, otvor. Popřípadě posypat podlahu u podezřelých míst hladkou moukou, kde potom uvidíte otisky tlapek. Nainstalovat pastičku na myši. Pozor, jsou velmi citlivé, nenechávat tam na zkoušku prsty.
Pokud bude v domě pes a kočka, výskyt myší se rapidně sníží.
Plašič jsme zavrhli, protože tenkrát byl ještě pes, měl velmi dobré uši.
Doma myši nemáme, ale na chalupě ano. Máme dva bateriové myšplaše na 6 malých "buřtú" nebo alternativně ze síťového zdroje. Výrobce bohužel neznám, ale jsou to černé krabičky se žlutou samolepkou a popisem na horní straně. Máme ale bohužel hluché myši a myšpaš spouštíme, aby odradily kuny (ty hluché nejsou a zvuk myšplašů je odradí od nastěhování). Myši trávíme (Ratimor). I týden mrtvé myši, když přijedeme na chalupu, nesmrdí.
Plašiče odpudily jen mne - mají hnusný zvuk a mně samotnému to nedělá dobře. Po pár dnech oba pokusy letěly do popelnice. Někdo to prý neslyší, já jsem nemohl spát. A že by to pomohlo proti myším - to teda ne, ještě ten večer si vesele dupaly na sádroši v ložnici...
NIKDY nepoužívat ultrazvukové plašiče tam, kde jsou lidi, psi, kočky a jiné živé bytosti. Vadí jim to. Psi to dokonce slyší a vyjou. Lidi, přestože to neslyší začne brzy bolet hlava, nebo hrozí poškození uší. Tělo to prostě vnímá a reaguje na to. Nepodceňovat prosím. A nechat to zapnuté na trvalo na chalupě lze jen tam, kde nejsou v okolí psi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.