Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych poradit. Chci zateplit strop zevnitř. V loskutákovi,nebo receptáři ukazoval nějaké desky ,jako polystyrén,ale s lepšíma izol.vlastnostma.Nevím,jak se to jmenuje.Proto bych potřeboval vědět,jak se to jmenuje a jaké s tím máte zkušenosti.Jen podotýkám,že na strop můžu dát max.5 cm,kvůli dveřím.Složení střechy: kan. Šindel,folie,desky a omítká s nějakým pletivem.Předem děkuji za rady
5 cm izolace je veeelmi málo. Dále počítejte s tím, že mezi izolací a stropem se bude srážet vlhkost, která prošla izolací. Teda si začnete pěstovat plísně.
Izolace se dávají zásadně ze studené strany. Složení střechy: kan. Šindel,folie,desky a omítká s nějakým pletivem.
Nechybí tam nějaké nosné trámky? A mezery mezi folií a deskami? To složení je divné... Nešlo by nacpat minerální vlnu mezi desky a krytinu?
Macku, velice rád Vám poradím, ale musíte dodat přesnější složení střešní konstrukce. Co ukazovali v Loskutákovi, nevím, ale na sílu 5cm by to musel být alespoň kooltherm, kvůli dobré izolaci tohoto matroše, při malých tlouštkách. Umístění tepelné izolace na teplou stranu je špatné řešení.
Doporučení z MPL odmítněte, páč to je vata s nejhorší lambdou. Je to asi jako když si v zimě na hory oblíknete tepláky, místo pořádných oteplovaček. Sice to bude lepší, nežli jít nahý, ale bude stále zima.
Proto jsem Vám doporučoval
součinitel tepelné vodivosti 0,020 W/mK, a vy si chcete dát izolaci součinitel tepelné vodivosti 0,040 W/mK.
Čím nižší číslo tím lépe.
Osobně bych udělal radikálnější opravu, sundat strop, předělat tak, aby to opravdu izolovalo, ikoliv jen tvářilo, že jsem zateplil.
Jde o strop nad schodištěm.Složení střechy jsem psal,nevím co dodat.Nejsem odborník.Ze studené strany šindel iko,folie Iko,desky,trámy cca 15 cm ,desky,omitka s pletivem. To se mi moc nechce.Na chodbě mám v zimě cca 15 st.V létě to je horší,Ale to ziju na zahradě ,dole je dobře a na spaní mám klimu.Takže hledám nějaké řešení,co dát na strop,abych zakryl škaredou omítku a trochu to zateplil.Už jednou jsem něco podobného s p.Milanem řešil.Vím,že tateplit strop z teplé strany je trochu blbost,ale ze studené to nejde.ještě přikládám foto ,proč tam nedám větší izolací
U zpěněných plastů jsou izolační vlastnosti vcelku málo rozdílné.Rozhodně bych volil podle ceny.Na půdu bych preferoval minerál,je to bezpečnější kvůli požáru.Není moc výhodné,když nedejbože začne hořet,když tavící se polystyren skápává dolů.Většina desek je vyrobena ve formě samozhášecí,ale tavit se bude každý,.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.