Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit plast od ovoce?

Od: misa503® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Doma celkem pravidelně lisujeme na šnekovém lisovači ovoce a zeleninu.

Mimo motor je průhledná nádoba kam se vše vkládá a je vidět i točení šneku a drcení surovin.

Po lisování celou průhlednou nádobu + šnek + sítko ... důkladně několikrát omyji ve vlahé vodě za použití

kartáče na nádobí, ale i tak začínám pozorovat, že uvnitř nádoby se tvoří na stěnách usazeniny z ovoce, které nejdou běžně umýt. Vypadá to jako usazený vodní kámen. Ty usazeniny jdou trochu " odrápat " na větších ploškách třeba malou vařečkou, ale v různých záhybech je to problém, jako i se sítkem.

A měl bych dotaz : Nemáte náhodou někdo nějaký nápad, jak tyto usazeniny všechny odstranit? Myslel jsem například tím, že by se celá nádoba do něčeho vhodného ponořila. Zkoušel jsem Savo - namočení na 1 hodinu, ale výsledek je nevalný. Nevím co by udělal ocet ( teplý, studený? )... nebo něco jiného? Ale aby se neponičila ta plastová nádoba.

V záhybech skoro žádný výsledek po použití Sava. Sítko je stále " oblezlé " usazeninami z ovoce, takové nevzhledné do hněda, přitom je z nerezu. Nové sítko se krásně lesklo. Zkoušel jsem i tvrdý kartáček na zuby, ale usazeniny se prostě zatím nedají odstranit.

Děkuji za případné nápady či rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že octem nic nepokazíte. Vyzkoušejte do něho třeba namočit to sítko. Podle mě by to neměl ocet poškodit, i ovoce obsahuje kyseliny. Nebo zkusit použít roztok potravinářské kyseliny citrónové, klidně horký. Pokud to nádoba vydrží, čili není z termoplastu.

hodnocení

0x

Dost silný čistič je sůl zalitá octem. Aby to zase ale nebylo moc (chce to vyzkoušet někde na okraji). I když to Savo také není moc mírné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]