Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střechy pergoly

Od: martinpeugeot® odpovědí: 6 změna:

mám otázku zda něčím impregnovat OSB desku 18 mm...situace: na krokve se přišroubuji palubky 15mm na ně OSB deska na ni plech KOB 1017. jedná se o střísku pergoly 7x3 m . Někdo říká že není potřeba jiný zase že ano... diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevidím jediný důvod, proč impregnovat OSB desku? Proti čemu impregnovat?

Jen doporučím palubky nešroubovat, nýbrž přibíjet.

krtek*

dneska se všechno šroubuje..hřebíky vržou..

doplněno 09.11.16 08:50:

a k té impregnaci...neimpregnovat, ale koupit desku OSB 4 ta už je dělaná do vlhka od výrobce..

Šrouby zase praskají, ještě jsem neslyšel vrzat hřebík ve střeše. V podlaze mnohokrát, ale ve střeše?

Pokud chce tazatel zbytečně vyhodit peníze, ať to natře třeba několika impregnacemi, ale nemá to žádný význam. Když je vše udělaný jak má být, je tam sucho, tedy žádná plíseň a pokud nebude nikde žádná kůra, nebude ani žádný brouk.

hodnocení

0x

Já bych impregnovala. Máme je zevnitř pergoly, střecha- šindel, ty desky chytly jeden rok plíseň.

doplněno 09.11.16 18:27:

Manžel dělal Lignofixem.

hodnocení

diky za odpovedi co treba Lazurol S1033 impregnacní náter - proti plisnim i hmyzu..? Nebo opravdu nemusaím? palubky budu šroubovat pak přes ne OSB pláty 2500x675 na ne plech...akorát ted je mráz tak nevím zda to delat dál v mrazu nejde netírat...zatím mám hotovou konstrukci z trámů...

javva*
hodnocení

0x

Určitě inpregnovat

doporučuji lignofix na nové dřevo a poté ALCOR Dip transparent, ten dokonce má roztažnost až 400%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]