Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svařování topení

Od: monik* odpovědí: 4 změna:

Hezký den všem! Moc prosím o radu s jednou záležitostí - jedná se o navařování nových kohoutů na topení (vyměnit celé topení je nereálné). Hned nad topením jsou ale plastové parapety od plastových oken. Co s tím, aby jim žár při svařování neublížil? Napadla mě nějaká izolační deska, ale nevím co. Myslím, že se s tímhle problémem musela setkat už spousta lidí a instalatérů. Budu moc vděčná za každou radu. Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cacab*
hodnocení

0x

Co je to hned nad topením 5 cm,10,20,30 cm? Jednoduše se dá použít mokrý hadr a připravení by měli mít sklo keramickou desku nebo dečku. když doplníte vzdálenost tak se dá poradit přesněji

hodnocení

0x

Prkénko na maso, zabalíte do mokrého hadru...

jabraka*
hodnocení

0x

Zaráží mne,že chcete ventily k radiátoru přivařovat.Ty jsou vesměs na šroubení.jen přívodní trubky je nutno při rekonstrukci přivařit,ale nechal bych to na svářeči,ten si už poradí.Stačí samozřejmě kus plechu,kterým se odstíní hořlavý předmět.

JABRAKA

monik*
hodnocení

Díky všem, co se ozvali! Říkala jsem si, že to nebude snad až takový problém.

Jinak je to 10 cm pod těmi parapety.

Já tomu nějak extra nerozumím, takže asi jsem se nevyjádřila dobře s "přivařováním" kohoutů. Vařit se asi bude nějaký "nástavec", na který se dají nové kohouty, protože tyhle jsou tak staré, že už se za ně prý dle instalatéra nedá sehnat náhrada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]