Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukotvit WC , aby se nehýbalo

Od: mecik* odpovědí: 8 změna:

Mám po rodičích dar-pohyblivé WC. Sehnaly ho kdysi levněji, od překupníka přímo s výroby, ale má jedinou chybu, základna není úplně rovná, což vede ke kolébání. Neměl by někdo radu, jak podložit, případně přilepit, posadit do nějakého tmelu, který když zatvrdne, vyrovná nepřesnosti? Ani tuto památku nechci vyhodit, protože to by v baráku asi moc věcí nezbylo, dříve se na takovéhle detaily moc nekoukalo.

Děkuji za podivnou pomoc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, toto (viz odkaz) mám vyzkoušené a WC se nehýbe. Správný tvar vznikne po usazení WC a odříznutí přesahující podložky ostrým nožem. Zdravím!

tesneninyvlt.cz/...

doplněno 08.11.16 07:46:

mecik - tu podložku z pěnové gumy koupíte normálně v každém obchodě s instalatérským zbožím.

Výhoda je, že nepřilepíte WC k podlaze (což oceníte při demontáži), rychlé a čisté použití a WC je hned připraveno k výkonu potřeb (nečekáte na vytvrdnutí tmelu). Síla podložky 4 mm by měla stačit. Odřezávejte přesah podložky až jako poslední úkon (po kompletní montáži a vyzkoušení).

hodnocení

2x

normální sanitární silikon to většinou vyřeší... otázka ale čemu říkáte pohyblivé wc

hodnocení

2x

Nerovnosti flexkou zbrousit a pak mísu posadit do sklenářského tmelu.

host*

přidávám se k aloisb: usadit do sklenářského tmelu, zvenku ještě doupravit a pěkně uhladit, případně po zaschnutí (tak po měsíci), přelakovat

hodnocení

2x

popište lépe problém, normálně máte připevněné WC, přesto se houpe, páč máte buď křivou podlahu, nebo dosedací plochu mísy?

Sehnat plastový kolíček, podložit a znova připevnit.

doplněno 08.11.16 06:22:

Nevím proč jsem napsal kolíček, když jsem chtel napst klínek. Plastový klínek, tím co se klínkují třeba obkládačky, či jiný materiál ve stavebnictví.

Nebo podložku, co píše BEN, ale tu neznám.

mecik*
hodnocení

Hezkou a pro někoho i dobrou noc přeji. Já stejně nespávám, proto píši i v noci.

WC jsem předělával právě proto, že stálo nakřivo. Při té příležitosti jsem zvýšil podstavec pod základnu WC aby se starochům lépe vstávalo. Vše jsem dal do perfektní roviny a po přišroubování se WC pohybuje, houpe , kolébá-U podlahy je několik mm mezera vpředu a zase vzadu, podle toho, jak sedíte. Proto jsem se ptal, jestli neexistuje nějaká podložka, tmel, do kterého , když WC posadíte, přitáhnete šrouby, podklad zatvrdne a tím se porovná výrobní nerovnost a WC se nebude houpat. Na to, abych obrušoval keramiku do roviny si netroufnu, to by určitě špatně dopadlo.-O jakém kolíčku byla řeč? Kolík na prádlo by to asi nevyřešil.

hodnocení

1x

Ja som WC mísu pripevnil tak,že som ju uložil do cemetovej mazanice pritiahol a špáru začistil.Ak bude potrebná výmena,tak celé sa to odlupne a zbytok cemntu sa dá očisť z dlažby lebo má glazúru na vrchu.Teraz ma napadlo to najprv na nalepiť papierovú pásku a tak cementovú mazanicu a pred šparovaním ju orezať.

mecik*
hodnocení

Děkuji vám všem za dobré rady, za snahu pomoci. V tomhle je tato poradna k nezaplacení, člověk v ní najde většinu informací , které potřebuje.

Hezký podzim přeji. Mečík.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 08. 11. 2016 17:18:35
Pane Mecíku, děkujem za pochvalu, velice si toho vážíme. Zvláště když někteří na tuto poradnu nadávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]