Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastaveni cirkulačního čerpadla

Od: lucka27* odpovědí: 7 změna:

Mám plynový kotel se zásobníkem a termostatem. Termostat jsem nastavila na požadované cykly. Nevím ale, jak mám nastavit cirkulační čerpadlo. Mám ho nastavit přesně podle nastavených cyklů pro topení? Např. pondělí mám nastaveno, aby kotel topil na 22 C mezi 6:30 – 8:00 a 16:30- 22:00. Ve zbytku dne by měla být teplota 18 C. Mám cirkulační čerpadlo také nastavit na 6:30 – 8:00 a 16:30- 22:00, Nebo ho mám nechat běžet celý den? Nebo něco "mezi"? Děkuju předem všem. Lucka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

O jaký kotel se jedná? Plynový, automat na peletky...? Typ kotle, výrobce? A to máte první sezonu?

lucka27*
hodnocení

Je to plynový kotel Vaillant instalovaný cca v roce 2007. Já jsem se do domu přestěhovala letos, takže pro mne je to první sezona.

hodnocení

0x

Předpokládám, že mluvíte o cirkulačním čerpadle teplé vody a nikoliv o čerpadle kotlového (topného) okruhu.

Drtivá většina plynových kotlů má přednostní ohřev vody, a potom samozřejmě cirkulační čerpadlo teplé vody nastavte zcela podle své vůle, tedy podle toho, kdy potřebujete v koupelně teplou vodu. S tím jak máte nastavený kotel pro vytápění si nedělejte hlavu, nesouvisí to spolu.

lucka27*
hodnocení

Děkuju. takže cirkulační čerpadlo nastavím stějně jako mám nastavenou teplou užitkovou vodu. Ještě bych se zeptala, v zásobníku je tedy voda pro koupelnu, ne pro topení? Až skončí topná sezona, tak vypnu jen topení a ohřev užitkové vody a cirkulační čerpadlo nechám , jak je nyní? Ještě jednou děkuji

Ano, v zásobníku je teplá voda pro sprchování, mytí...atd. S topným okruhem je propojen pouze ohřívací výměník uvnitř zásobníku). Až skončí sezóna, přepnete na letní provoz...a bude se ohřívat jen teplá voda, kotel topit nebude.

lucka27*
07.11.16 14:03
hodnocení

Děkuju :)

mikulkaj*
hodnocení

0x

Dobrý den . Každý plynový kotel má automatické zapínání oběhového čerpadla spolu se zapnutím hořáku. Maximálně můžete měnit otáčky čerpadla. M.J.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]