Zdravím. Na pozemku máme dvě chaty, které jsme spojili pergolou, kterou jsme nakonec zastavěli a vznikla tak uzavřená místnost a díky ni jednotný domek. Rád bych tuto pergolu zaizoloval. Nejdřív jsem chtěl ovčí vlnu, ale nakonec jsem se rozhodl pro konopí. Průřez stěnou pergoly - vnější dřevěné obložení, (budoucí) izolace 12cm, vnitřní dřevěné obložení. Nosné trámy jsou 12x12cm KVH. Jakou fólii mám použít a kam ji instalovat? Prvotní plán byl vnější obložení, izolace, papírová parobrzda, vnitřní obložení, ale nějak jsem se zamotal v různých článcích a teď si tím nejsem jistý. Poradíte? jinak tato místnost funguje a bude fungovat jen jako místnost na posezení u piva, takže vytápění jednou za čas PB topidlem. Díky za rady.
pro toto posezení u piva a domů se není potřeba bůhvíjak zabývat izolací a parozábranou.I v zimě stačí prostor oddělit od venkovního vzduchu a neušetří se nic drahým zateplením.Možná by v tomto případě splnila funkci i izolace vnitřní.Zákryt by byl silnějšími OSB deskami,které by splnily funkci akumulační hmoty.Venkovní izolace v žádném případě nezabrání promrznutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.