Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hořlavý binec v místnosti s plynoměry

Od: figurek* odpovědí: 4 změna:

dobré odpoledne. Mám dotaz na zdejší znalce.

Jak řešíte tu nepříjemnou situaci, když ve vícebytovém domě někdo dělá skládku hořlavého materiálu v místnosti s plynoměry. Když vám tam někdo skladuje nejen papíry a obaly od nábytku, ale i všelijaké dřevěné přepravní lišty a občas i syntetické barvy a ředidla. Odhaduji, že toho hořlavého bince už bude přes 100 kg, plocha místnosti je asi 2,5x4 metry.

Nemáte někdo odkaz na nějaké požární předpisy, které platí přímo pro umístění plynoměrů pro bytové domy? Nebo přesněji :

Co se smí a co se nesmí skladovat v místnosti s plynoměry?

Na netu se sice dá najít spousta odkazů, ale většinou je to sám balast a reklamy nebo obecné předpisy a nás čeká asi dost nefajnové jednání. Rád bych byl dobře připravený.

Dík předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

My jsme měli podobně zabordelené sklepy. Když se konečně prosadila úprava sklepů, vyklidilo se to. Když se začne něco znovu shromažďovat, napíšu papír, který se tváří jako úřední, že xx.xx.2016 příjde kontrola hasičů, za doprovodu policie a sklepy na náklady obyvatel domu, budou vyklizeny do přistaveného, námi placeného, konteineru.. :-D Je zajímavé, že jsem to už udělala několikrát a vždycky to zabralo. Vždycky ten binec schraňovatelé, vyklidili. Fakt!:-D

lidus*
hodnocení

1x

Vyřešila jsem to následovně, stěžovat si nemělo smysl. Napsala jsem papír, že dne toho a toho bude provedená kontrola nebytových prostor, pokuta za volně uložené věci až 50 000. Podpis hasiči, správce domu a připíchla jsem to v domě na nástěnku. Měl jste vidět tren fofr a máme uklizeno.

Babkazov, koukám, že tento skvělý nápad jsem neměla jen já.

hodnocení

0x

A v čem je místnost s plynoměry požárně rizikovější, než jiný prostor s plynovým rozvodem?

Obávám se, že plynoměr má nižší požární odolnost, než potrubí. Ale máte pravdu, je to v podstatě jedno, protože skladovat hořlavý bordel se nesmí ve společných prostorách nikde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]