Ahoj, jakej je idealni material na kuchynsky drez, jde mi o to aby byl antibakterialni, velmi snadno se udrzoval a mel trvanlivy vzhled, na cene nezalezi
Já si myslím, že nerezový. Jsou i nějaké, možná, lepší, ale pokud není pracovní deska a tedy celá linka alespoň trochu na vyšší úrovni, nějaký žulový dřez by na ni působil nepatřičně. Snobsky.
Volil bych silnější, matný nerez. Na leštěném je všechno vidět (otisky prstů, i drobné škrábance, vodní kámen, skvrny po mycím prostředku...), udržet ho v rozumném stavu je docela náročné. Antibakteriálnost bych neřešil.
Já kdysi ještě do paneláku koupil dřez dvojitý, poctivý hrubý nerezový plech, dlouhý 90 cm a hluboký jako je běžná pracovní deska, teda 60 cm. Zadní strana u stěny je zvednutá nějakých dvaapůl cm, takže voda při normálním mytí nádobí nemůže zatékat za linku. Dá se zakrýt běžně používanou plastovou lištou. Ovšem voda s tou lištou i tak udělá své, tak ji měním. Dřez sloužil nějakých 10-15 let, než začala moje víla vymýšlet...vyměnil jsem ho tedy za dřez menší, zapuštěný v pracovní desce. Zjistila, že sice má více pracovní plochy, ale malý dřez... Další dřez, vlastně jeden a půl dřezu byl studený, a nějaká doteď utajená osoba z materiálu podobného kamenině odbila roh. Takže ten první se vrátil do kuchyně, přežil všechny změny a novou linku do nového domu jsem dělal opět na jeho rozměry. Víla už nevymýšlí, praxe ji naučila. Dřez má pomalu 40 let, ano, je už semtam jakoby poškrábáný, ale čistý a funkční. Dá se přeleštit, ale nám vyhovuje i takový. Občas jsem ho porovnával s dřezy z jiného materiálu, viděnými u kamarádů a známých. V porovnání se stejně dlouho užívanými dřezy je ten náš nejlepší. . Takže nerez. Ale ne z tenkého plechu, a koupit výrobek od renomovaných výrobců. Ta vyšší cena se za ta léta používání určitě mnohokrát vrátí.
Připojuji se k nerezovému dřezu, před ním jsem měla smaltovaný a byla to hrůza, nyní jsem maximálně spokojená a ani se nepídím po něčem jiném i když věřím, že jsou i jiné, další možnosti a možná i lepší, no uvidíte, co ostatní rádcové napíší
ani by mne nepřekvapilo, kdyby se dělaly i skleněné a porcelánové...a proč antibakteriální? Čím více se člověk obklopuje antibakteriálními věcmi a přípravky, tím je choulostivější
panzerdragon*
To sem spis tak uved po tom co jsem si cet o tom tectonitu, ma takovej porezni povrch a pisou ze se v tom drzi bakterie
Všetky potravinárské stroje do výroby sa vyrabajú z potravinárského nerezu,zariadenia do priemyselných kuchýň sú z nerezu a pravdepodobne to bude z hygienických dôvodov a ekonomických,lebo to nezhrdzavie.Takže kvalitný nerezový drez je moja voľba.
Měli jsme skoro třicet let nerezový, s novou kuchyní nyní třetí rok granitový, barva písková, Sahara, ale údržba nestojí za to...škrábance se špatne odstraňují, jsou skoro neodstranitelnê...za mně kvalitní nerez...
doplněno 06.11.16 13:42:
A to je značkový...
sirkova
Mám nerezový dřez s odkapávačem přes 40 let. Deně vařím a myji nádobí. Dřez je i po těch letech jako nový. Nikdy bych neměnila. Tehdy byl dost drahý - tuším asi 3.500 Kč, ale opravdu se vyplatil. Dříve byla jiná kvalita. Taktéž mi přes 40 let slouží robot ETA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.