Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Idealni material drezu

Od: panzerdragon* odpovědí: 11 změna:
Ahoj, jakej je idealni material na kuchynsky drez, jde mi o to aby byl antibakterialni, velmi snadno se udrzoval a mel trvanlivy vzhled, na cene nezalezi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že nerezový. Jsou i nějaké, možná, lepší, ale pokud není pracovní deska a tedy celá linka alespoň trochu na vyšší úrovni, nějaký žulový dřez by na ni působil nepatřičně. Snobsky.

hodnocení

2x

Volil bych silnější, matný nerez. Na leštěném je všechno vidět (otisky prstů, i drobné škrábance, vodní kámen, skvrny po mycím prostředku...), udržet ho v rozumném stavu je docela náročné. Antibakteriálnost bych neřešil.

hodnocení

2x
Já kdysi ještě do paneláku koupil dřez dvojitý, poctivý hrubý nerezový plech, dlouhý 90 cm a hluboký jako je běžná pracovní deska, teda 60 cm. Zadní strana u stěny je zvednutá nějakých dvaapůl cm, takže voda při normálním mytí nádobí nemůže zatékat za linku. Dá se zakrýt běžně používanou plastovou lištou. Ovšem voda s tou lištou i tak udělá své, tak ji měním.
Dřez sloužil nějakých 10-15 let, než začala moje víla vymýšlet...vyměnil jsem ho tedy za dřez menší, zapuštěný v pracovní desce. Zjistila, že sice má více pracovní plochy, ale malý dřez...
Další dřez, vlastně jeden a půl dřezu byl studený, a nějaká doteď utajená osoba z materiálu podobného kamenině odbila roh.
Takže ten první se vrátil do kuchyně, přežil všechny změny a novou linku do nového domu jsem dělal opět na jeho rozměry. Víla už nevymýšlí, praxe ji naučila.
Dřez má pomalu 40 let, ano, je už semtam jakoby poškrábáný, ale čistý a funkční. Dá se přeleštit, ale nám vyhovuje i takový.
Občas jsem ho porovnával s dřezy z jiného materiálu, viděnými u kamarádů a známých. V porovnání se stejně dlouho užívanými dřezy je ten náš nejlepší.
.
Takže nerez. Ale ne z tenkého plechu, a koupit výrobek od renomovaných výrobců. Ta vyšší cena se za ta léta používání určitě mnohokrát vrátí.

hodnocení

1x

Připojuji se k nerezovému dřezu, před ním jsem měla smaltovaný a byla to hrůza, nyní jsem maximálně spokojená a ani se nepídím po něčem jiném i když věřím, že jsou i jiné, další možnosti a možná i lepší, no uvidíte, co ostatní rádcové napíší ;)

panzerdragon*
hodnocení

Koukal sem ze je nejakej tectonite a granit, ale u obou sou na youtube videa jak se to musi specialne cistit :( to fakt nechci, no asi teda nerez

ani by mne nepřekvapilo, kdyby se dělaly i skleněné a porcelánové...a proč antibakteriální? Čím více se člověk obklopuje antibakteriálními věcmi a přípravky, tím je choulostivější ;)

panzerdragon*
hodnocení

To sem spis tak uved po tom co jsem si cet o tom tectonitu, ma takovej porezni povrch a pisou ze se v tom drzi bakterie

repkin*
hodnocení

0x

dal bych granit

hodnocení

0x

Všetky potravinárské stroje do výroby sa vyrabajú z potravinárského nerezu,zariadenia do priemyselných kuchýň sú z nerezu a pravdepodobne to bude z hygienických dôvodov a ekonomických,lebo to nezhrdzavie.Takže kvalitný nerezový drez je moja voľba.

hodnocení

0x

Měli jsme skoro třicet let nerezový, s novou kuchyní nyní třetí rok granitový, barva písková, Sahara, ale údržba nestojí za to...škrábance se špatne odstraňují, jsou skoro neodstranitelnê...za mně kvalitní nerez...

doplněno 06.11.16 13:42:

A to je značkový...

sirkova

Mám nerezový dřez s odkapávačem přes 40 let. Deně vařím a myji nádobí. Dřez je i po těch letech jako nový. Nikdy bych neměnila. Tehdy byl dost drahý - tuším asi 3.500 Kč, ale opravdu se vyplatil. Dříve byla jiná kvalita. Taktéž mi přes 40 let slouží robot ETA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]