Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: baltik® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mohl bych poprosit o upřesnění této houby? Poznává někdo z fotografie? Jedlá či nejedlá? Docela voní :D
Kdyby byla jedovatá, neměl by mi kdo prát.

Co je to za houbu?
Co je to za houbu? #2
Co je to za houbu? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

2x

Viděl jsem kdysi krásný kreslený vtip. Chlap leží v nemocnici na posteli, a u ní stojí dva v kvádru. Ten jeden říká: "Přišli jsme se vám omluvit. Vaši otravu způsobil špatný soutisk barev v našem atlasu hub."

Co jsem to vlastně .. . Aha. když to neznám, tak to nejím.

hodnocení

Aha, když to neznám zeptám se tady.

pohanka*
hodnocení

2x

Čirůvka dvoubarvá. Již několik let mě roste v trávníku na zahradě, právě když třešeň shodí listy. A právě tolik let ji i jím. Letos mě bohužel vyrostly pouze dvě, káceli jsme velké keře v blízkosti a zřejmě se zničilo podhoubí. Takže jsem sebrala letos na zahradě/je to asi 10 dní/ pouze plno pýchavek. Ty dvě čirůvky přišly do polévky a jak vidíte, jsem stále tady.

hodnocení

0x

Mno,když se to vezme kolem a kolem,tak vlastně každá houba je jedlá,žel,některá jen jednou!

hodnocení

0x

Má to chladič = nejíst :)

pohanka*

Vy nejíte bedly, ryzce, lišky?

hodnocení

Děkuji Vám !

suchy*

na základě takových fotografií bych tedy a jejich určení bych houby rozhodně nejedl.Podle místa,období i fotografií to skutečně vypadá na čirůvku dvoubarvou,ale na jisté určení bych je musel mít před očima a v rukách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]