Nejste přihlášen/a.
Byla jsem na obecním uřadě že potřebuji aby bylo potvrzeno že v našem domě jsou dvě bytové jednotky,prý si mám podat žádost.Zašla jsem tam druhý den a začaly po mě křičet jestli nejsem uplně blbá že neumím sepsat žádost,i když si myslím že by mi s tím měli pomoci tam.Prosím poradte mi jak to mám sepsat doopravdy netuším.děkuji
blbá je ta úřednice ovšem je těžké jí to vysvětlit že si ji platíte. Jestli ten druhý den byl dnes tak se nedivím, není úřední den a Vy je tam rušíte. Jý bych napsal jen jako dopis nahoru jejich adresu, pod to že žádam o potvrzení že v domě tom a tom jsou dvě bytové jednotky, podpis svou adresu. A když se jim to nebude líbit tak ať si řeknou.
U nás na úřadě vůbec nehledí na hodiny a dny, vždy všechno vyřídí, dveře vždy otevřené. Před lety to byl šok a když jsme třeba na stavební přinesli úplatek (flašku, ne levnou) tak nás pán vyhodil že tam jsou pro lidi a že je to přání pana starosty a nic si nevzal. A vlastně to nebyl úplatek protože to bylo až když jsme měli hotovo, spíš poděkování.
Předpokládám, že u nás by mi to sepsali a dali podepsat nebo alespoň nadiktovali.
Takové chování je zcela nepřípustné a okamžitě bych si šla na dotyčnou (dotyčné) stěžovat. Nejenže její chování je zcela
neprofesionální , nehodné úředníka státní správy, ale především i vulgární! Takže hupky šupky za starostou a nejen se žádostí,
ale i stížností! Samozřejmě písemnou! Aby Vám museli odpovědět, jaké z tohoto chování vyvodili důsledky!
A dovolím si zároveň položit otázku i Alfíkovi. Alfi, kde bydlíš? Chci tam bydlet také!
Souhlasím s tím, že takové jednání je nepřípustné. Nicméně pokusila jsem se o pohled ze strany těch úřednic.
Napsat žádost o jedné větě by opravdu neměl být problém, to se učí na základní škole. Úplně jednoduše, jak to napsal alf. Takže jestli měly úřednice zrovna blbý den (a to má občas každý), tak je možné, že zapomněly na profesionální přístup a stala jste se hromosvodem. Nechci je omlouvat, je to chyba, ale pokud je to jejich první prohřešek, tak písemná stížnost snad nebude nutná. Pokud jsou protivné opakovaně, tak si stěžujte a popište co nejpodrobněji všechny problémy.
A ještě trochu odbočím - to potvrzení o 2 BJ v domě potřebujete s úředním razítkem přímo od úřadu, nebo stačí cokoli, z čeho je to zřejmé? Pak by mohl stačit internetový výpis z katastru nemovitostí, tam jsou vždy bytové jednotky rozepsané. A kdokoli si to tam může ověřit. nahlizenidokn.cuzk.cz/...
Milá mamčo z Moravy, každá žádost má svá určitá specifika a podle toho, k čemu má být nadále použita, musí obsahovat i náležité údaje. A dotyčná pracovnice je placena za to, aby poskytla vyčerpávající odpověď a poradila, jak žádost sepsat. Pracovala jsem na magistrátu deset let a nikdy, skutečně nikdy (i mimo úřední hodiny či po pracovní době) od mých dveří žádný občan neodcházel s pocitem, že se mu nedostalo 100% péče, slušného jednání a maximální vstřícnosti. I v případě, že jeho problém spadal pod zcela jiný odbor. Den "blbec", ani osobní problémy ,do práce zkrátka nepatří a nejsou omluvou.
kousek, no trošku větší ale ne zase moc od stověžaté, asi tak 20 minut až půl hodiny podle provozu. A máme již přes 3000 obyvatel.
A to o tom chování našich úředníků nám když to někde vyprávíme moc lidí nechce věřit ale nemáme důvod je chválit jen tak. Jak jsem myslím psal po přistěhování před lety to byl šok. Jo a paní na matrice jsme vnutili kytku za bleskurychlé vyřízení náhradního a nového rodného listu, tu si tedy dala do vázy na stůl. Na jaře jsem šel cosi platit a měl jsem k tomu mít něco vyplněného se jménem a adresou. Nevadí, nevadí posaďte se, holčina za stolem to vyplnila místo mě a bylo.
doplněno 04.09.09 10:18:ono se to posunulo, to byla reakce a odpověď pro @mischa
Kdyby u vás někdo prodával chaloupku k trvalému bydlení, dej Alfi vědět. Bydlet u vás musí být ráj na zemi.
Jak jsem psala výše, pracovala jsem na magistrátu deset let. Dnes, když mám jít na úřad cokoliv vyřídit, přestože většinu úředníků znám, mám již týden předem "osypky", protože arogance, pocit nadřazenosti, a mnohdy i neochota, nejsou jedinými problémy, s nimiž se u nás lze setkat. Takže se zpětně mnohdy ptám sama sebe, zda mě v té době nepovažovali za
Ne mischo, určitě ne! Já jsem na úřadě pracovala přes třicet let a věřte, že od našich dveří také nikdo neodešel s pocitem, že úřednice je nadřazená osobnost. Snažím se tady občas dokázat, že je to jenom a především v lidech. A co víc - jaký šéf - takový úřad. Takže jsem se snažila být dobrou šéfkou, ale v žádném případě jsem netolerovala arogantní a nebo neprofesionální přístup. A samozřejmě potom záleží na starostovi a tajemníkovi, jaké lidi na úřadě zaměstná. Ale fakt věřím tomu, že situace není tak špatná, jenom na veřejnost se dostanou především ty negativní zkušenosti. A vracím se k jedné odpovědi jabraky, kdy způsob vyměření daně z převodu nemovitosti vychází ze zákona a tak to není rozmar FÚ. A to je svatá pravda, že my na posledním stupni samosprávy a státní správy jsme velice často byli hromosvodem pro rozlobené občany. A je fakt, že to nebylo zrovna moc jednoduché. Zachovat profesionalitu a loajalitu, i když jsme nebyli zrovna přesvědčeni o správném rozhodnutí našich poslanců a vlády. Občas by si měli sednout za přepážku, aby se snesli z výšin své životní úrovně a všech výhod.
Jsou leckdy úplně odtrženi od reality obyčejného občana.
zkušenosti s neochodnými úředníky mám takové, že je bohužel nutné být v té jejich kanceláři značně rázný, nebát se řádně zvýšit hlas a pěkně jim tam nadzvednout perka. Současně je, ale nutné zachovat si chladnou hlavu natolik, aby z Vašich úst nelétala hrubá či urážlivá slova. Věřte tomu, že pokud na někoho hulákáte, neustále mu zdůrazňujet, že tam sedí za Vaše daně a občas mu jeho povinnosti či Vaše práva připomenete nějakým paragrafem či zákonem, vyměkně prakticky každý a raději opravdu začne něco dělat... Ale chce to nebát se a občas ve volných chvílích mrkout na zákony, které souvisí s Vašim problémem. je to nudné a nezáživné, ale vyplatí se to
Sepiste zadost, kde zadate urad (urednici) o radu, jak napsat zadost o potvrzeni dvou bytovych jednotek.
Byrokracie bují a úřednice to nemají v popisu práce (aby radily).Je fakt,že záleží na koho narazíte. Většinou si to děláme sami svým postojem.Já nikdy nejsem nadšená,když mám psát žádost a téměř vždy se zeptám ,přibližně jak a co a napíšu si pár poznámek. Zkrátka na úřadě jsem pokorná a většinou úspěšná. Vždyť jsou tam taky lidé.To ale není souhlas s jednáním na vašem úřadě.
Žádost musí obsahovat Komu(adresa), co vlastně chcete,napište to svými slovy,bude-li něco chybět,tak to doplníte,vaše jméno,adresa,podpis, datum.Hlavu vzhůru a do toho!
Už samo použití slova blbá naznačuje, že zmíněné referentky nejsou dostatečně seznámeny s náplní své práce. Bylo by proto vhodné, v zájmu vašem i dalších občanů, na tento nedostatek upozornit. Z popisu bych řekl, že se spíš jedná o malé sídlo, kde se často stává, že úředník je jaksi více z obavy ostatních, aby jim vyšel vstříc. A to je špatné! Je to pomník minulosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.