Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natažení lepidla s mřížkou na OSB desky?

Od: jindi* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu nebo zkušenosti při natahování lepidla rovnou na OSB desky.

Provádím zateplení rodinného domu plystirenem a podhledy jsem obložil OSB deskou. Dále chci přetáhnou polystiren s OSB deskou lepidlem a mřížkou. Je zapotřebí OSB desky nějakým způsobem upravovat (nátěr, penetrace ) před samotným natažením? Jestli ano čím? Jestli ne nebude se to loupat? Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedoporučuji cementovým lepidlem lepit polystyren na OSB. Vhodnější je lepící pěna třeba Tytan 753 a jiná

kejki

Domnívám se, že tazatel chce udělat na OSB deskách povrchovou úpravu, jako na polystyrenu, tedy perlinka+lepidlo+omítka, nikoliv dolepit polystyren.

kejkle, díky za nakopnutí, máte pravdu. Měl bych více a lépe číst.

Z 301 DK (DS) lepidlo na OSB a perlinku

jabraka*

Nakonec,Milane,jsi asi četl dobře,píše se tam:"polistyren s OSB deskou přetáhnout perlinkou..."tak já nevím:

JABRAKA

jindi*
hodnocení

Skutečně je to tak, potřebuji udělat jen finální úpravu lepidlo -mřížka-lepidlo-fasáda. Z 301 DK je v tekutém stavu jako penetrace nebo jako cementové lepidlo? A co by se stalo, jestiže bych použil penetraci (Sokrat) a posléze klasické cementové lepidlo?

Díky Jindi

cementové lepidlo asi ne, páč mě se od dřeva oddělilo cementové lepidlo, i po penetraci od firmy Teranova.

Basf-sh dělal pro našeho zákazníka model OSB s povrchovou úpravou fasádní pastové omítky. Použili právě ty tekutá lepidla.

jindi*
hodnocení

Ještě jeden poddotaz. Jak se to řeší s obkladama na osb desky? Viz pudní vestavby . Tam se nýní vše obkládá s osb desek.

Jak obklady koupelen v těchto prostorách . Také jsem zaslechl něco o cementovém lepidle Weber, které je možné použít na dřevo?

jindi, asi žiji někde jinde, páč nevím o tom, že: " Tam se nýní vše obkládá s osb desek", co já mám informace, tak se volí levnější řešení sádrokarton.

Pokud je OSB na zemi a je třeba nelepit dlažba, tak je postup szejný, disperzní lepidlo. Z 301 DK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]