Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svařovací štít nebo kuklu?

Od: slehacka* odpovědí: 10 změna:

Nemohu se rozhodnout mezi novým svařovacím štítem za 200 Kč a kuklou za 300 Kč. Neumím dobře svářet a proto mi štít přijde takový snadněji odložitelný, kukla mi přijde na hlavě otravná a padajíce dolů. Ale zas máte obě ruce volné. U štítu si na na druhou stranu svařované části spojím svorkou, pak mi stačí jedna ruka. Prosím, kterou variantu? Dík.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kuklu lze pouzivat i jako stit, naopak to nejde.

albatros498022*
hodnocení

2x

Dle mého připlatit a samostmívací kuklu, stejně to u ní jednou skončí a opravdu se pak práce posune úplně někam jinam. |Ceny jsou dnes u stmívaček velice příznivé.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ono záleží i na tom, co svařujete, resp. jestli tu druhou ruku nebudete potřebovat.

Já bych volil kuklu a dobře si ji "poštelovat" - potom padat nemusí. Zdravím!

doplněno 03.11.16 18:51:

Viděl jsem i profesionálního svářeče, který se dokázal se vztyčenou kuklou na hlavě naobědvat .

hodnocení

0x

rozhodně kuklu... a než obyčejnou kuklu za 300,- tak vemte za 500 automatickou a budete nadšen.

ebay.com/...

svarec

Jako svářeč pracuji přes 30 roků, tak mám s kuklami dos zkušeností. Rozhodně doporučuji kuklu. Pokud by jste se rozhodl pro samostmívací (je to dobrá volba), tak rozhodně před koupí a zaplacením vyzkoušet !

Stává se, že ty levnější nezatemňují stejnoměrně a tak se může stát, že jedním okem skoro nic nevidíte (je ta část příliš tmavá) a druhé oko to osňuje a špatně chrání. Vyzkoušet se to dá proti obyčejné žárovce na kterou by to mělo reagovat, když správně funguje.

tomas11*

Tak za mne kuklu i štít , a to z důvodu zaučení další osoby , u mne vnuka .Vyplatilo se .

No nevím, porovnával jsem automatické kukly od 500 do 10tis, a že by nějaká zaclonila jen jedno oko jsem si tedy nevšiml...

Jak by to ten jeden lcd panel asi udělal? Jedině musel být vadný.

Velký rozdíl je ale v rychlosti, v možnostech nastavení a v úhlech ve kterých kukla spíná.

Rozhodně ale nebrat kuklu která má jen jeden světelný sensor a je na baterie.

svarec

Samozřejmě, že se jedná o vadu lcd panelu, ale takové kukly se skutečně prodávají a ve firmě jsme jich asi 1/3 vraceli k výměně. Není to tak, že by se stmívala jen část panelu, ale panel je po stemění flekatý a rozdíl je až 3 čísla podle stupnice ISO 7-13.

Co se týče baterie, tu musí mít i ta se solární panelem. Baterie je buď integrovaná nebo vyměnitelná, ale solární panel ji dobíjí - bez baterie by to samotný solární panel nezvládl.

janm*

Ano, je tomu tak jak píše "svarec" také jsem se s tím setkal, stmívací panel byl po ztmavení "flekatý". Na to je třeba opravdu dávat pozor,

hodnocení

0x

Samostmívací kukla - jednoznačně. Koupit se dá už kolem 600 Kč, má tlačítko na TEST jen si pohlídat, aby dobře seděla a měla dobré odvětrání. Měl jsem půjčenou čínu a velmi lehce se do ní nadýchalo. Se zapařeným sklem se pak jen trápíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak svářet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]