Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ideální spád pro odpady v bytě

Od: dominik97® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem :) mám na Vás prosbičku, rekonstruuji bytové jádro a chci se zeptat na ideální spád odpadu a také jaký typ odtoku použít pro ( vykachlíkovaný ) sprchový kout, tak aby měl co nejnižší výšku, za Vaše odpovědi předem děkuji:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

0x

za naprosté minimum považuji 1cm na metr,většinou dělám kolem dvou cm na metr,ale už jsem se setkal i s menším spádem. do sprcháče dávám sprchové žlaby,jsou i takové,které mají výšku kolem šesti centimetrů...ty jsou celkem drahé...

jabraka*
hodnocení

0x

Kanalizační trubky se většinou pokládají se spádem 3cm/m I spád střechy terasy,nebo okapů se dělá podle tohoto údaje-.

JABRAKA

krtek*
hodnocení

0x

2%o na 1m...ale pokud tam bude dostatečně velký tlak a gravitace stačí opravdu málo..např u WC kdy voda na splachování hrkne fofrem..mám za wc takový "tobogán" z trubek a těsní a odtéká..

co se týče odtoku...vím, že ALCAPLAST má nějakej s výškou snad 5cm ne-li menší...

hodnocení

0x
Max 3% (3cm na 1m)Vodáci u bývalé firmy tvrdili že i rovina je spád *smich* a trubky dávali tak aby minimum bylo 1%max dával tak ry 3%Výjímka bylo 5%Pane Krtku co to je :2%o na 1m? toto neznám znám jen 2cm na 1m nebo 2% což je ale úplně stejné ale tu Vaši jednotku neznám!
krtek*

ja1
hodnocení

0x

Když se pozorně podíváte na odpadní plastové tvarovky, je na nich udaný úhel, třeba na kolenu není 900, ale 870

Takže minimální spád bude 30

hodnocení

0x

záleží na okolnostech.. ale já bych se držel raději většího spádu, protože pokud je delší štreka, tak se to časem zanáší...máme v koupelně trasu cca 4-5m, první je pračka-vana-sprcháč a po třech letech se to přicpalo nánosy ,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]