Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava panelu - ABS plast

Od: honzik* odpovědí: 2 změna:

dobrý den, mám poškozený čelní panel myčky. Nemohu ho nikde na internetu najít a i kdyby, nedám za to několik tisíc Kč - myčka Bosch. Je to něco jako toto ame.cz/...

Vzadu je napsáno, že jde o ABS plast. Mám ho cca na 3 místech prasklý. Hledám možnost opravy, ale ne kontaktním lepidlem, potřeboval bych něco takového, co udělá housenku a ztvrdne. Čili spíše tmel, než lepidlo. Nemáte prosím tip na něco takového na tvrdý plast?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
ABS je poměrně těžko lepitelný plast. Opravit se dnes už dá za pomoci speciálních lepidel s aktivátorem, dá se za určitých podmínek svařovat. Ale opravy vyjdou cenově dost náročně i když si je provedete doma (např. cena toho lepidla s aktivátorem je několik set Kč), takže je třeba to celé dobře zvážit. Ekonomicky se totiž většinou dnes už opravy současných výrobků moc nevyplatí.
Osobně bych začal tím, že bych si udělal detailní fotky popisů na panelu - při dnešní multifunkčnosti většiny zařízení znamená ztráta popisků někdy dost neřešitelný problém v dalším použití, protože většinou už moc nefunguje hledání funkcí metodou pokus omyl.
Pak bych zvážil, zda praskliny vadí funkčnosti - pokud neznemožnují zcela funkci, nechal bych to tak, jak to je, max. bych to opravil pouze tak, aby se to dále nezhoršovalo.

hodnocení

0x

Tak já už jen doplním Ronyxe. Moc prostoru pro lepení jste nám fakt svými požadavky nenechal :-D. Pokud je mám všechny splnit, tak mi vychází Loctite 3090 (vteřinovka hustoty gelu, vyplní spáru až 5mm, tedy lze tvořit housenky) a aktivátor Loctite 7239. Až zjistíte cenu, možná ještě rád půjdete do nového panelu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]