Nejste přihlášen/a.
zdravím,
nemáte někdo použitelnou radu jak oslovit potenciální zájemce o koupi RD kromě realitní kanceláře a individuální inzerce na běžných inzertních portálech? RK nechci a běžná inzerce (včetně "Bez realitky") je neúčinná.
Nedaří-li se Vám velmi dlouho prodat nemovitost, tak je buď Vaše nemovitost pro případné kupce zcela nezajímavá, nebo za to chcete příliš moc peněz, a byl by sice zájem o nemovitost, ale už není zájem za cenu, kterou Vy za to chcete. Nejhorší kombinace by byla nezajímavá nemovitost za přemrštěnou cenu. Od listopadu platí daň z nabytí kupující, čili by nebylo od věci, kdybyste třeba pro začátek min. o ty 4 % zlevnil.
samozřejmě tyto scénáře mohou nastat, ale neřekl bych, že je to můj případ. Nemovitost je velmi zajímavá i dle slov zástupců RK a cena je tomu úměrná. Je pravda, že je už trochu mimo koupěschopnost "běžných" zájemců a potenciální zájemci asi nejsou ti, kteří by si hledali nemovitost sami někde v inzerátech. Otázka je: jak oslovit tyto potenciální zájemce bez RK?
Chybou možná bude,že uvádíte cenu...cena jen na zavolání nebo email.Tak se jedině dozvíte kolik potencionálních zájemců se ozve,případně vytvořit své vlastní stránky a hodit třeba na Facebook...,ale ten bohužel nemám...
Jak si můžete být jistý,že někoho v Praze bude zajímat nějaká nemovitost v "Horní Dolní" za 10mil.?
tím si samozřejmě jist být nemůžu (zájemce např. z Prahy), ale
Praha není daleko (dokonce 100% po D8), je tam zvýšená koncentrace lidí, kteří "na to mají" a někdo by mohl hledat klidné bydlení. Myslím, že v takovém prostředí by se zájemce mohl hledat lépe, než v okolí kde si každý představuje cenu kolem 1,5 mil. a za nový RD max. do 3 mil. Neživím se prodejem nemovitostí a jiné možnosti (krom uvedených) pokud existují, neznám. Proto dotaz zde.
a ano, to s uvedením ceny mě taky napadlo. Původně jsem ji tam dal aby naopak volali pouze ti zájemci pro které je cena reálně dostupná. ...možná špatná úvaha...volaly jen RK .
Bohužel neporadím jak bez realitky oslovit přímé zájemce, když hledáte jen ty movité. Ono je to právě o tom, že ti movití kupují dražší nemovitosti právě přes realiky, protože s tím nechtějí mít starosti a provize třeba 300 tis. pro ně tolik neznamená. Ten kdo chce koupit bez realiky a její provize, zase nemá dost peněz na drahé nemovitosti. Jediná moje rada Vám asi moc neposlouží, ale já bych to realitce dala. Zájemce Vám jistě sežene a vysoká cena je v jejich zájmu, podle té se řídí jejich provize.
Sama prodávám dům v Praze a hledám něco menšího mimo Prahu, hledám od přímého majitele, ale v ceně max. do 4 mil., dávám si filtr, na dražší se ani nedívám.
Teď tedy nabízíte dům bez uvedené ceny? To hodně lidí odradí. Když vidím nabízet dům u kterého není uvedena cena, dál se o něj nezajímám, protože cena se tají jen u předražených nemovitostí. Dejte do inzerátu cenu k jednání, případně větičku "při rychlém jednání sleva" Tak se Vám ozve jen ten, kdo může v té cenové hranici uvažovat. Vychvalte ho do nebe, jako to dělají realitky a on se někdo najde.
Napadlo mě, dát si na barák nějakou viditelnou plachtu "Na prodej - volejte přímo majiteli tel ...". Samozřejmě tady ostatní mají pravdu, že každá nemovitost je prodejná, ale za tržní cenu. A tržní cena vzniká tím, že se prodávající a kupující na ní shodnou. Nebo to pak může stanovit direktivně stát, ale to by určitě nikdo nechtěl (ale směřujeme k tomu, pokud nebudeme myslet)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.