Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prodat dům bez RK?

Od: udo144® odpovědí: 13 změna:

zdravím,

nemáte někdo použitelnou radu jak oslovit potenciální zájemce o koupi RD kromě realitní kanceláře a individuální inzerce na běžných inzertních portálech? RK nechci a běžná inzerce (včetně "Bez realitky") je neúčinná.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přes inzerci, nejlépe v místě a okolí. Prodala jsem tak už své tři objekty. Jistě máte ve městě nějaké místní noviny, nebo jiný "bulvární plátek". Někdy to chce trochu času, jindy je to hned. Záleží na období, kolik mají lidi zrovna času a čemu ho věnují.

hodnocení

OK, souhlasím, ale pokud bych chtěl oslovit zájemce mimo nejbližší okolí... např. z Prahy?

cechacek*
hodnocení

0x

Bazoš, Bazar, Annonce

hodnocení

toto právě nefunguje ...

iz*

Funguje to. Musíte mít trpělivost. Případně zvážit, jestli nepožadujete příliš vysokou cenu.

tugg
hodnocení

0x

Nedaří-li se Vám velmi dlouho prodat nemovitost, tak je buď Vaše nemovitost pro případné kupce zcela nezajímavá, nebo za to chcete příliš moc peněz, a byl by sice zájem o nemovitost, ale už není zájem za cenu, kterou Vy za to chcete. Nejhorší kombinace by byla nezajímavá nemovitost za přemrštěnou cenu. Od listopadu platí daň z nabytí kupující, čili by nebylo od věci, kdybyste třeba pro začátek min. o ty 4 % zlevnil.

hodnocení

samozřejmě tyto scénáře mohou nastat, ale neřekl bych, že je to můj případ. Nemovitost je velmi zajímavá i dle slov zástupců RK a cena je tomu úměrná. Je pravda, že je už trochu mimo koupěschopnost "běžných" zájemců a potenciální zájemci asi nejsou ti, kteří by si hledali nemovitost sami někde v inzerátech. Otázka je: jak oslovit tyto potenciální zájemce bez RK?

kakamila

Chybou možná bude,že uvádíte cenu...cena jen na zavolání nebo email.Tak se jedině dozvíte kolik potencionálních zájemců se ozve,případně vytvořit své vlastní stránky a hodit třeba na Facebook...,ale ten bohužel nemám...

Jak si můžete být jistý,že někoho v Praze bude zajímat nějaká nemovitost v "Horní Dolní" za 10mil.?

hodnocení

tím si samozřejmě jist být nemůžu (zájemce např. z Prahy), ale

Praha není daleko (dokonce 100% po D8), je tam zvýšená koncentrace lidí, kteří "na to mají" a někdo by mohl hledat klidné bydlení. Myslím, že v takovém prostředí by se zájemce mohl hledat lépe, než v okolí kde si každý představuje cenu kolem 1,5 mil. a za nový RD max. do 3 mil. Neživím se prodejem nemovitostí a jiné možnosti (krom uvedených) pokud existují, neznám. Proto dotaz zde. :)

doplněno 31.10.16 09:34:

a ano, to s uvedením ceny mě taky napadlo. Původně jsem ji tam dal aby naopak volali pouze ti zájemci pro které je cena reálně dostupná. ...možná špatná úvaha...volaly jen RK *smich*.

annaa*

Bohužel neporadím jak bez realitky oslovit přímé zájemce, když hledáte jen ty movité. Ono je to právě o tom, že ti movití kupují dražší nemovitosti právě přes realiky, protože s tím nechtějí mít starosti a provize třeba 300 tis. pro ně tolik neznamená. Ten kdo chce koupit bez realiky a její provize, zase nemá dost peněz na drahé nemovitosti. Jediná moje rada Vám asi moc neposlouží, ale já bych to realitce dala. Zájemce Vám jistě sežene a vysoká cena je v jejich zájmu, podle té se řídí jejich provize.

Sama prodávám dům v Praze a hledám něco menšího mimo Prahu, hledám od přímého majitele, ale v ceně max. do 4 mil., dávám si filtr, na dražší se ani nedívám.

hodnocení

ano, přesně tak to je - to v podstatě také píši výše...

annaa*

Teď tedy nabízíte dům bez uvedené ceny? To hodně lidí odradí. Když vidím nabízet dům u kterého není uvedena cena, dál se o něj nezajímám, protože cena se tají jen u předražených nemovitostí. Dejte do inzerátu cenu k jednání, případně větičku "při rychlém jednání sleva" Tak se Vám ozve jen ten, kdo může v té cenové hranici uvažovat. Vychvalte ho do nebe, jako to dělají realitky a on se někdo najde. ;)

mp*
hodnocení

0x

Napadlo mě, dát si na barák nějakou viditelnou plachtu "Na prodej - volejte přímo majiteli tel ...". Samozřejmě tady ostatní mají pravdu, že každá nemovitost je prodejná, ale za tržní cenu. A tržní cena vzniká tím, že se prodávající a kupující na ní shodnou. Nebo to pak může stanovit direktivně stát, ale to by určitě nikdo nechtěl (ale směřujeme k tomu, pokud nebudeme myslet)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]