Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se stropem

Od: musclee8* odpovědí: 23 změna:
Dobrý den. Kamarádka si pozvala známého na rekonstrukci kuchyně. Nejprve všechny stěny včetně stropu oškrábal na panel. Poté natáhl na všechny stěny opět včetně stropu perlinku s lepidlem. Následně nanesl ruční jemnou omítku. Do omítky vše v pohodě bylo. Dále nanesl štuk a ouha. Stěny jsou celkem v pohodě, akorát strop je viditelně křivý. Poradíte mi co teď s tim? Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

willi
hodnocení

3x

Problém je, že se snažíte ušetřit, a na vůbec ne jednoduchou práci zvete jakéhosi samouka-amatéra-fušéra, místo odborníka. Druhý problém je, že místo abyste konečně zavolal/a odborníka, tak se to chcete snažit zase nějak po domácku zflikovat. Až vám nepomůže ani zflikování fušérsky odvedené práce, tak toho odborníka stejně budete muset zavolat, ale bude to stále dražší, úměrně tomu, jak dlouho se to budete snažit nějak amatérsky, ve stylu Pat a Mat, bastlit. Chápu, že se člověk snaží šetřit, ale vždy je nutné si stanovit hranu, na čem chce ještě šetřit, co se ještě vyplatí. To co vidíme na fotce, je jasná ukázka šetření na nesprávném místě.

jabraka*
hodnocení

1x

Nejprve to bude chtít sbrousit brusnou síťkou co nejvíc do roviny.Rozsviťte si silné boční světlo.Po srovnání,hrbů se pomocí širokého hladítka pokuste nanést hlavně do prohlubní finální stěrku.Po zaschnutí této opět strop srovnejte broušením.Pak ještě zkontrolujte rovinnost a ještě doopravte stěrkou. pak už by to mělo být fit.

Já osobně paneláky řeším polystyrenovými dekoračními deskami.

JABRAKA

hodnocení

0x

Přemýšlet o tom, že je strop křivý, se mi zdá nesmyslné. S panelem nic neuděláte a omítkou to srovnat, je nesmysl! V kuchyni, tak jako v každé místnosti je tolik věcí, že oči přecházejí a táhle závada je závdou jen pro ni. Když každého na ni nebude upozorňovat, nikumu to nepříjde. Ať si vaše kamarádka užije čisté, nové, kuchyně, na které se napracovala a určitě zaplatila nemalý peníz. ;)

Babko-nezlobte se ale nesouhlas s Vámi!To není panelem ale rukama toho rádoby odborníka!A srovnat to lze a docela snadno ale musí se to umět!

musclee8*
hodnocení

Rozumím. Ale zatím se strop nemaloval. Napadlo mě zda by tento problém nevyřešila například finish stěrka, která se ddáá na sadroš. Na stopě jsou vidět pouze takove větší bublinky (zřejmě špatné roztahnuti štuku)

ovczaak*
hodnocení

0x

a předtím byl strop rovný? moc tomu nevěřím,v panelácích stropy běžně letí i pár centimetry. srovnávám to sdk podhledem. omítnutím to zkřivit snad ani nejde.

musclee8*
hodnocení

Zřejmě byl. Netuším. .. Teď to vypadá viz foto...
Problém se stropem
ovczaak*

uf,tak to je celkem síla...odvolat známého,povolat zedníka...

musclee8*
hodnocení

Když na tu fotku kkiknete zobrazí se v lepší kvalitě. Nevim pro mě to nevypadá zase tak beznadějně, ale nevím nejsem zedník.
ovczaak*

já původně myslel,že jí strop letí v rovině,v rozích...toto má být oškrábaný a nově omítnutý strop! nejsem zedník,omítky moc neumím,ale toto bych v žádném případě neprodal. pokud to známý dělal za flašku rumu,budiž,ale měl ji dostat až po práci,ne předem. pokud to bylo za peníze,znovu a lépe.

hodnocení

0x

A co to měla za joudu?Proč na vše cpal lepidlo a perlinku a nato jemnou ruční omítku a na to ještě štuk? To byl zedník?Asi z páté pomocné nebo samouk?!

Panel se jednoduše napenetruje (mám nejraději duvilax) a hned do živého štuk.Pokud jsou panely opravdu křivě položeny pak tenkou vrstvu štuku,zatvrdnout a pak druhou a vše je srovnané-rychleji a levněji!

REKLAMOVAT nekvalitní a předraženou práci a opravit zadarmo-neumí-li pak ať zaplatí následného řemeslníka sám a vrátit cca dvě třetiny nákladů -pokud si kupovala materiál sama dle jeho rady!

doplněno 31.10.16 20:24:

Nejrychleji a nejlevněji-koupit pytel štuku ,sehnat zedníka s kladnými referencemi a máte za dvě tři hodiny při ceně cca od 120 do 200/hod hotovo,nebo pokud usmlouváte jinak tak jinší cena celkově to vidím do 700,-i s matrošem!Stále nwn odkud jste-So mám zatím volnou!

musclee8*
hodnocení

Byl to kámoš samouk. Teď mi jde o to jak to co nejrychleji a nejlevněji opravit. Uvažuji, že využiji rad a problém vyresim sdk...

hodnocení

0x

Koukám, doba perlinková asi nikdy neskončí. Co to bylo za nápad dávat na panel perlinku s lepidlem?

Podle fotky je hezky křivá i zeď, nejen strop.

Tohle sám neopravíš, pozvi si normálního zedníka, ten si s tím poradí. Platí samozřejmě předchozí umělec.

musclee8*
hodnocení

Stěny jsou v pohodě. Přeměřoval jsem vodováhou a vše v pohodě. Takže problém je jenom strop. Teď fakt nevím jestli teda to řešit tím sdk, nebo? Chápu, že zedník je zedník. Ale kvůli jednomu malému stropu se blbě shání :( myslíte teda, že by to zpravila teď vrstva čeho? Dalšího štuku?

Já tam nevidím problém v křivosti stropu, nýbrž v nerovnosti jeho povrchu... Hrozné díry. Možná na to nalepit nějaké obložení?

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Když vyrovnání omýtkou nepůjde co takhle nalepit Polystyrenové podhledy nebo Plastové podhledy Stavoplast?

jabraka*

Pokud se rozhodnete pro polystyrenové dekorační desky,přesný postup lepení pošlu poštou.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ahááá! Ne křivý strop (jakože jeden roh níže než druhý), ale špatně udělaný štuk! *sok* Chlapi, do kuchyně nějaké podhledy nebo něco, v čem se drží pachy a pára? Nenene! V kuchyni, snadno vyvětratelná omítka, to je to nej nej!

musclee8*
Přesně tak. Je problém se štukem .
Jak říkáte do kuchyně žádné polystyrenové nebo plastové podhledy. Takže řesení?

Písněte odkud jste!

jabraka*

Kuchyně,kde se tvoží pára a zvyšujwe a usazuje vlhkost,to je záležitost špatné ventilace.Obkládal jsem řadu kuchyní polystyrenem a stropy jsou v absolutním pořádku.Po 15 letech jsem jeden byl nucen vymalovat bílou barvou-.

JABRAKA

artaban*
hodnocení

0x

Pokud ještě není malba tak znovu přetáhnout štukem (doporučuji salith P2 ) novodurovim hladítkem a filcovat ne houbou ale klasika filcem potom dohladit vlhkým molitanem

hodnocení

0x

Tedy, jsem jen takový domácí kutil, který se vrhá do "skoro" čehokoliv, ale při pohledu na fotografii jsem se musel opravdu smát. Tak to bych neuděl ani sám sobě ve sklepě. Sorry, ale rad je tu dost a kvalitních. Rozhodně "známého" už k ničemu nepouštět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]