Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správné zapojení elektrické trouby

Od: nikishek* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

máme nový byt a kupujeme troubu. Chtěl bych se zeptat nějakého zkušenějšího elektrikáře, jak provést následující:

Přemýšlíme, kam nejvhodněji troubu zapojit. Bohužel to tak vypadá, že na samostatný jistič jí nepřipojíme. Buď máme nepřipojené vodiče vyvedené u linky, které jsou na jednom 16A jističi (a nic jiného již na něm není). Takže se to nabízí, aby se k nim ta trouba zapojila, jenže digestoř ještě není rovněž zapojená a ta by se později na to musela připojit též. Přijde mi totiž hloupost mít jen digestoř na jednom jističi.

ANEBO

K troubě připojit zástrčku a tu normálně strčit do jiné zásuvky do okruhu společně s PC a jednou lampičkou. Rovněž jištěno 16A.

Takže co z toho?

Také by mě zajímalo, jak to spojit. Pochybuji, že přes čokoládu bude podle norem. Trouba má 2,6 kW.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tak správně by měl být samostatný okruh na tu troubu, nicméně využíjte i současné zásuvky, pokud ji tam máte a to tak, že do ní umístite později digestoř a troubu zapojíe na ještě nazapojený kabel co tam máte u linky vyvedený. Nic se ani nestane, umístite-li tam zásuvku (tedy pokud bude trouba zapojena na 230V) a vtéto zásuvce bude trouba a digestoř.

jabraka*
hodnocení

0x

mít zapojenou zásuvku pro troubu na jeden 16A jistič je v pořádku.Kromě toho k tomuto přívodu není problém přidat jednu zásuvku pro připojení digestoře.

JABRAKA

takjan*

Doma mi běží komplet kuchyň (mimo ind. desky) na dva jističe 16A. Cu 2,5. Nikdy nic nevypadlo a že se manželka činí:))

Trouba, mikrovlnka, myčka, chladnička, konvice 3 kW a další drobnosti...

nikishek*
hodnocení

Tak to nakonec vypadá, že budu muset troubu zapojit do okruhu s PC a pár světly. Snad to utáhne. Budu k ní však muset přidělat zástrčku a strčit tak do zásuvky. Je to takto možné? Nemůže se ten kontakt pak uvnitř zásuvky moc namáhat?

takjan*

To je v pohodě. Kolik má ta trouba? 2,8kW? Konvice 3kW mi ze zásuvkou nic neprovedla za 20 let. Je pravda, že zas neběží tvale... Ale chce to pořádnou zásuvku a vidlici, ne něco polského ap..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]