Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Prosím Vás o radu či názor, zdali bude mít nějaký efekt použití UV zářiče Sirius pro boj s cigaretovým zápachem uloženém ve stěnách pokoje. Odstranění staré malby beru jako samozřejmost ale raději bych si chtěl celé snažení něčím pojistit. Někdo prý s úspěchem používá ozonátor. Tahle lampa ozon vytváří také, tak mě napadlo její použití. Omlácení omítek a znovu nahazování nechci absolvovat, stěny nejsou ve špatném stavu.
Díky za jakoukoliv radu a zkušenost s bojem proti smradu ze stěn!
Všem Vám moc děkuji za příspěvky! Vyzkouším vše, co zde radíte. Už jsem objednal Sanytol jak radí "blesik". Mají přímo prostředek na odstranění pachů, zatuchliny a cigaretového kouře. Sice je primárně určen na textil, ale to je jedno. Pokud tohle nezabere, zkusím savo a horské slunce (UV). Pokud si vzpomenu, dám pak vědět jak jsem dopadl.
Stejný problém jsem nedávno řešila po nájemníkovi, který mi prohulil garsonku mariánkou. Nepomohlo ani vybílit, žádné vůně, až Sanitol ve spreji (např. Kaufland). Je to malý zázrak a není drahý. Nastříká se do vzduchu a zlikviduje pachy, trvale. Už nevím jestli to stačilo jednou, ale vím, že to bylo velice rychle. Mám ho neustále při ruce.
Než se spoléhat na nějakou pochybnou lampu, pak bych se raději obrátil na prodejce chemie nebo ještě lépe na nějakou sanační firmu v okolí a pokusil se od nich zakoupit chemický přípravek do rozprašovače, který účinně likviduje zápach ze stěn i po požáru a na to dát novou malbu. Asi nejjednodušší řešení. Možná by pomohl i roztok lehce ředěného Sava, ale použít roušku a na půl dne vypadnout z bytu. Do malby přidat trochu Sava.
Pomůže to, a nejde o ozon ale ultrafialové záření, které má stejný účinek jako savo. Zápach ze stěn má na svědomí z velké části vlhko a hnilobné procesy které UV zážení ničí. Odstraníte jedno nebo druhé a stačí jen vyvětrat. Nová malba je podmínka úspěchu. Pozor na kytky, lampa je s jistotou zahubí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.