Nejste přihlášen/a.
Dosloužila mi baterie akušroubováku 14,4 V. Můžete poradit, jak ji opravit?
Děkuji za každou dobrou radu.
Michael
zdravím,
rady kolegů nademnou mají pravdu. Můžeš si koupit články a vyměnit doma (1 článek cca 100Kč), nebo nechat udělat ve firmě která se tím zabývá - to vyjde samozřejmě dráž, nebo koupit nový stroj. U nářadí Ferm se výměna článků asi opravdu nevyplatí, specializovaná firma zabývající se repasemi baterií sama na svých stránkách upozorňuje, že se to vyplatí jen u dražšího (značkového) nářadí. Měl jsem tam na repasi 2ks baterií do vrtačky Dewalt a stálo to cca 3000,-Kč (to je ale vrtačka za cca 8 tis. Kč!) .
přečetl jsem si alternativní rady níže a doplnil bych, že jsem měl na mysli plnohodnotnou náhradu nikoliv (bez urážky těchto řešení) nouzovou kutilskou splácaninu.
V tomto batterypacku většinou bývají NiCd či NiMH články velikosti SC, které se dají koupit a pospojovat dohromady opatrným pájením (pěkný návod zde: ledshop.cz/... )
Lze použít i kvalitní NiMH tužkové články, ale musíme počítat s několika omezeními, nemusí se vejít do původního obalu a vrtačka s nimi nebude mít příliš sílu (to lze částečně zlepšit tím, že pospojujeme nejdříve paralelní dvojice AA článků a tyto dvojice pak spojíme sériově, ve vašem případě tedy 2ks x 12 = 24 ks)
ferm je sice slušná značka pro kutila, ale 1,3Ah ... no, taky hlasuju pro novou vrtačku, třeba právě tu z LIDLu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.