Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava baterie akušroubováku 14,4 V

Od: michaeljindra odpovědí: 7 změna:

Dosloužila mi baterie akušroubováku 14,4 V. Můžete poradit, jak ji opravit?

Děkuji za každou dobrou radu.

Michael

Oprava baterie akušroubováku 14,4 V
Oprava baterie akušroubováku 14,4 V #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Máš tak nějak tři možnosti.Dát repasovat,koupit novou což se do tohoto typu vrtačky navyplatí(mám ji doma a řešil jsem to v loni). Nebo koupit samotné články a udělat repas doma..

ecykoh5hu
hodnocení

0x

Příští týden bude v Lidlu aku šroubovák s baterií Li-Ion 20V 2000mAh za 1390Kč.

Daleko lepší investice, než oživovat tuhle.

hodnocení

0x

zdravím,

rady kolegů nademnou mají pravdu. Můžeš si koupit články a vyměnit doma (1 článek cca 100Kč), nebo nechat udělat ve firmě která se tím zabývá - to vyjde samozřejmě dráž, nebo koupit nový stroj. U nářadí Ferm se výměna článků asi opravdu nevyplatí, specializovaná firma zabývající se repasemi baterií sama na svých stránkách upozorňuje, že se to vyplatí jen u dražšího (značkového) nářadí. Měl jsem tam na repasi 2ks baterií do vrtačky Dewalt a stálo to cca 3000,-Kč (to je ale vrtačka za cca 8 tis. Kč!) .

doplněno 29.10.16 11:33:

přečetl jsem si alternativní rady níže a doplnil bych, že jsem měl na mysli plnohodnotnou náhradu nikoliv (bez urážky těchto řešení) nouzovou kutilskou splácaninu. *smich*

hodnocení

0x

Kúpte si nabíjacie batérie typu AA v Lídlu 1,2 V.Vy potrebujete 12 kusov a zapojte ich do série.Potretím kyselinou chlorovodíkovou po kontajte vám pekne chytne cín a drôt som použil 1,5 meď.Mne to už funguje takto 2 roky.Cena asi 14€ za baterie.

ant
hodnocení

0x

V tomto batterypacku většinou bývají NiCd či NiMH články velikosti SC, které se dají koupit a pospojovat dohromady opatrným pájením (pěkný návod zde: ledshop.cz/... )
Lze použít i kvalitní NiMH tužkové články, ale musíme počítat s několika omezeními, nemusí se vejít do původního obalu a vrtačka s nimi nebude mít příliš sílu (to lze částečně zlepšit tím, že pospojujeme nejdříve paralelní dvojice AA článků a tyto dvojice pak spojíme sériově, ve vašem případě tedy 2ks x 12 = 24 ks)

pobrdny*
hodnocení

0x

Nebo si udělat kablík s "krokodýlkami" a živit vrtačku z 12V baterie. Sice je to o 2V méně, takže bude trošku slabší výkon, ale mělo by to být v pohodě. Nebo zapojit na 12V autonabíječku, z ní těch 14,4V leze. Je fakt, že náhradní baterie jsou často dražší, než to levné nářadí.

hodnocení

0x

ferm je sice slušná značka pro kutila, ale 1,3Ah ... no, taky hlasuju pro novou vrtačku, třeba právě tu z LIDLu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]