Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit zašlapané dno smaltované vany

Od: novynajemnik odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

klasická, smaltovaná vana. Čistá, jen dno je asi ze dvou třetin "zašlapané". Vypadá to jako šedá mapa, kde člověk stojí nejčastěji při sprchování. Vyzkoušel jsem běžně dostupné přípravky z drogerie, drhnul jsem to houbou na mytí nádobí, rýžákem. Trochu to prohlídlo, ale i tak je to jako pěst na oko, v kontrastu se zbytkem vany.

Máte nějaký tip? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám vanu, jejíž spodek je obroušený smirkovým papírem, asi aby se to v ní nesmekalo - a fak nesmeká :) nicméně se to velice snadno ušpiní, na tom drsném povrchu to prostě drží. Beru na to kachnu do záchoda, ale musí být tak s chlorem, bělící. Vyzkoušejte :)

A není ono možné, že ten smalt je prostě ošoupaný a lepší už to nebude?

doplněno 29.10.16 11:46:

Ten papír, nevím, z funkčního hlediska je to super, ale nevypadá to dobře. Ten ošoupaný spodek má prostě jinou barvu, a i když je to u mě udělané krásně rovnoměrně, tak na první pohled to nevypadá nic moc. A jak říkám, velice lehce se ušpiní. Já bych ve Vaší situaci asi vydržela se zašlapaným místem...

novynajemnik
hodnocení

Zkusim tu kachnu. A asi i ten smirkovy papir :)

pt®

Na čištění šmirglpapír ne, ne, ne,

kupte si Pulirapid (ne na "plastovou" vanu), je dobrý i na kamenec, který podle mně ulpívá na dně vany...

pokud nechcete chemii, tak sodu s octem...

fiser22*
hodnocení

0x

A v případě že už to nepůjde, a přecijen ji budete chtít bělejší, je možno ji natřít válečkem dvousložkovou epoxydovou barvou Epolex S2321O . Osobně ozkoušeno, již tři roky jako nová, díky válečku by se ani nepoznalo že je přetřená. Jen se v ní nedá dva dny kvůli vysychání nátěru koupat

hodnocení

0x

Porušený smalt, ten nejspíše může za to, že dno vypadá jako špinavé. To nevyčistíte vůbec ničím. A když ano, tak jen na pár chvilek. Čím více abraziva (písek, kartáč) použijete, tím více smalt narušíte. Já si myslím, že vana má zenit za sebou a je potřeba se smiřovat s koupí nové. *mala*

hodnocení

0x

Skúste to s hubko na riad tou drsnejšou stranou a octom.

jabraka*
hodnocení

0x

Protože spousta konzumentů používá na mytí vany přípravky s chlorem,po několika letech jim to "sežere"smalt.Dokonce i tak,že prokoukne až litina vany.Pak je tu možnost vanu vyměnit.Nebo koupit vložku.Nebo vanu přelakovat.Existuje řada emailů,které snesou i horkou vodu,po několik sezon.Nejlepší je bílý dvousložkový epoxyemail ,ten jsem použil už před 40 lety tchýni na vanu.Vydrželo to mnoho let.Na dnešní vaně jsem vyzkoušel email Ceys smalt na vany.Je v malém balení,tak na malé opravy,ale je výborný.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]