Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dokončil jsem školu a nyní jsem začal pracovat, bydlím s rodiči a dvouma bratrama, v malém domku a zkrátka je tu málo místa a moc lidí. Já mám denní a noční směny, když příjdu po noční domů tak se nevyspím, nemám žádné soukromý, jsem unavený a částečně i naštvaný, protože matka -ona pije- takže mi říká, ať se starám o bratri, ať zůstanu doma. To nechci protože mě ta práce baví, nechci o ni přijít a chci to někam v životě dotáhnout. Za to slyším jak jsem špatnej a že můžu vypadnout z baráku.
Jenže, v tomto si zkrátka nevím rady, nikdo mi je nedal. Možná by se dalo jít do podnájmu, ale kolega v práci říkal, ať se na to vykašlu - že jen budu platit peníze a nakonec z toho nebudu mít vůbec nic, což má pravdu. Na druhou stranu dva miliony na nějaký malý byt nebo domek nemám, takže zkrátka bych ocenil rady, jak se odstěhovat, kam jít, co hledat apod. Protože ani nevím čím vlastně pořádně začít.
Jak,,zůstat doma,, a starat se o bratry? To jako bez práce a na pracáku? Máte dobrou vizi,odstěhujte se a pracujte,postavte se na vlastní nohy a zařiďte si svůj život po svém.Nevím v jaké lokalitě bydlíte,ale do začátku by vám stačila i garsonka,založte si stavební spoření a můžete si ji pak vzít na hypotéku a splácet svoje a ne podnájem nebo pronájem cizímu. Držím vám palce!
Určitě se odstěhujte a postavte na vlastní nohy. Píšete, že Vás práce baví, ale i jinde mohou být zajímavá zaměstnání? Asi bych se na Vašem místě porozhlédla po zaměstnání s ubytováním, našetřila nějaké peníze a potom hned vzala hypotéku.
Máte celý život před sebou, tak ho nepromarněte. Přeji Vám, ať se správně rozhodnete a daří se Vám.
Tohle je sice z loňska, ale zkuste si zjistit podmínky na bytovém odboru brno.cz/...
Pracuji v jedné velké firmě, dostal jsem se tam více méně velkým štěstím, jsem hodně rád - protože, jsem v to vždy tak trochu tajně doufal. V práci už jsem se svého vedoucího na firemní byty ptal, ale firma prý teď hodně bytů rozprodala těm co je měli pronajaté a měli o ně zájem, ale že to pro mě zkusí zjistit.
Ty ceny bytů a domů, jsou zvláště v téhle lokalitě dost mimo, zvlášt pro mladého člověka - "prakticky bez peněz"
Dobrý večer, určitě se nepodřizujte přání vaší matky, musel byste se totiž vzdát svých krásných představ o své budoucnosti. Naopak dělejte všechno tak, abyste se jim co nejvíc přiblížil, protože pro člověka není nic důležitějšího než mít práci, kterou má rád, místo, které si vytvoří jako svůj domov, a lidi, se kterými je mu dobře. Určitě se snažte osamostatnit se s bydlením, i když vám podnájem nějaké peníze odčerpá. Budete ale sám rozhodovat o svých věcech, budete mít rozhodně klidnější zázemí, než máte teď a pak už se dá plánovat a realizovat spousta věcí. Jen se nebojte udělat ten první krok, pak už půjde všechno snáz. A kdyby vám to nevyhovovalo, vrátit se můžete vždycky, ale toho se neobávám, protože jste rozumný a o své buducnosti máte jasno. Držte se a přeju vám, ať vám vaše rozhodnutí přinesou potěšení.
Ze svých zkušeností bych Vám doporučil pronájem nějaké garsonky, max 1+1. Podle lokality a vybavení za to dáte od 3k do 10k.
Hlavně vypadněte dokud je čas, než se stanete rodinným otrokem nějakého alkoholika!
Věřte tomu, že po roce samostatného bydlení z vás bude jiný člověk. Svobodný, samostatný, soběstačný. Jistě, bude to něco stát, jednak nájem, druhak se budete muset naučit starat sám o sebe, nakupovat si, vařit si. Já ale tvrdím, stojí to za to. Navíc, jste opravdu velmi mladý (co tak trochu závidím, nějaký "restart" bych také bral ), najdete si protějšek, začnete žít spolu, ve dvou se to táhne o poznání lépe.
Vše se nyní odvíjí od Vaši finančních možností a hlavně chuti jít svou vlastní cestou.
Ono není nad osobní zkušenost, kdy Váš život ovlivňuje měrou výraznou a naprosto sobecky člověk, který se neumí srovnat sám se sebou (alkoholik, gambler...). A Vy, protože "je to tak správné, vždyť je to tvůj táta/máma/brácha" si necháte naprosto zdevastovat život. Jo, ještě je "mocinky fajn", se kvůli demenci rodinných příslušníků zadlužit až do stavu neschopnosti splácet převzaté dluhy a následné exekuce. Kdybych tyto případy nemusel řešit, neřeknu ani slovo, ale je to stále dokola. Proto si dovolím radit tazateli, ať se k řešení situace postaví normálně - konstruktivně. Ač se to někomu zdá nemorálně radikální, pravicově extremistické, nehumánní, rasisticko-fašisticko homofobní a kdoví co ještě. Ve finále to odnese ten, kdo se podřídí tyranovi.
hm,wamp a valdemar,naprostý nesouhlas. naopak souhlas s romanb74. alkoholik,který nestojí o pomoc a nechce se léčit,protože on přece závislý není...to je marný boj a cesta do pekel. můj názor - mirdak by měl odtamtud zmizet a pokud chce nějak pomoci,pak ano,ale ne sebeobětováním...
Okolí Brna ... Příliš netuším, co bych si měl pod pojmem startovací byty představit, nebo kde přesněji bych to měl hledat.
Tady je odkaz brno.cz/...
vloni Brno nabízelo 19 startovacích bytů, zjistěte si, jestli město nabízí tyto byty každý rok a jaké jsou podmínky? Šance to je a start by to byl dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.