Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklon odpadního potrubí

Od: cnip odpovědí: 8 změna:

Máme nově zakopanou a zalitou betonem plastovou jímku. Můj problém spočívá v napojení potrubí od WC k jímce, jedná

se o rozdíl výšek 50cm a o vzdálenost 6,5m. Sklon mi tam vychazi nejakých 3,2°, potrubí bych rád dal KG125, neboť se

jedná pouze o zmíněné WC. Je udaný sklon přijatelný pro funkčnost, či byste někdo měl lepší nápad?

Za každou radu budu rád.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

sklon máte dobrý, nebojte se toho.

Stačí KGEM 125.

cnip
hodnocení

Tak to jste mě potěšil a děkuji. *uf*

Hurá, sláva, udělal jsem někomu radost. Jupíííí.

hodnocení

1x

Snad jen doplnit, že ne vždy je větší spád vhodný! Kanalizace se většinou dělá buď svislá a nebo vodorovná, se spádem jak už kolegové psali nad 3 % na 1 metr délky. Ale bacha, někdo udělá spád podstatně větší, splachovací voda z WC uteče trubkou rychle a tuhý odpad nemá co nadnášet, takže zůstává v potrubí...proto 3 %, aby voda po spláchnutí vytvořila vlnu, která unáší to, co jsme spláchli.

technikjirik*
hodnocení

0x

Jen bych doplnil, že rovina je spád. Ale to nikomu nedoporučuju. Jinak pro bezproblémový chod odpadního potrubí ve 125mm je minimálně 3% spádu tzn. 3cm na 100cm délky. Ve vašem případě by tedy stačilo 105mm spádu. Ale čím víc tím líp

hodnocení

0x

Sklon se počítá v % tj. 0.50/6.50 = 0.077 = 7.7% to je až až. Dejte to v menším jak je uvedeno.

Míro, dneska mě bavíte, :)*smich**ua* co se stane s hov... když pojede trubkou, která má sklon ve ° nebo v %?

technikjirik*
03.09.09 21:23

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]