Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká plastová okna ... jejich cena?

Od: mtan odpovědí: 15 změna:
Přeji všem, kdo čtou tuto otázku krásný den.
Chceme stavět dům a rádi bychom osadili v přízemí 3 velká plastová okna (2 x jídelní kout, 1x obývací pokoj). Rozhodujeme se, jestli udělat všechna otevíratelná, nebo otevíratelné jen jedno (obývací pokoj- vstup na zastřešenou terasu). Jedná se o typ, kdy se jedno posuvné křídlo posouvá za pevným křídlem.
Velikost stavebního otvoru 2500 šířka x 2400 výška pro všechna 3 okna stejně
Materiál plast
Kvůli použití materiálu nám odpadá možnost zdvižně posuvných oken. Máme tedy v plánu použít paralelně posuvná s výklopem. A někde jsem četl, že se důrazně doporučuje použití se spřaženou klikou...
Rozměry, materiál a typ bychom tedy měli, snad jen doplním, že barva bude bílá oboustranně.
Druhá varianta by byla to samé, jen by se nejednalo o otevíratelný typ ale pouze o zasklenou plochu se sloupkem uprostřed v plastovém rámu. (vypadalo by na první pohled stejně, jako otevíratelná verze)
A teď to hlavní, máte představu, kolik by okna mohla stát? Samozřejmě si uvědomuji, že co firma, to jiná cenová nabídka a provedení. Nemám ale vůbec ponětí, kolik taková okna stojí, proto by mi nějaký průměr ceny velmi pomohl.
Kolik by tedy stálo otevíratelné a kolik neotevíratelné okno?
Velmi děkuji za rady...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud Váš text označíte a vložíte do e-mailu několika velkých solidních firem, máte zítra několik nabídek a můžete vybírat.

hodnocení

1x

velká okna? Tj. jděte do hliníkových oken - na takové rozměry bude plast velký problém!

doplněno 09.03.17 13:25:

pokud bude jako tabule z 3skla, pak ok. Jestli tam budou i francouzské dveře nebo různá okna, bude mít za pár let velmi velký problém!

doplněno 09.03.17 13:41:

njn, taky jsem se nachytal - takových reakcí dnes... :)

krtek6*

2500x2400 nebude problém..to je ještě v limitu...ale musí počítat s tím, že to nebude čistá tabule..bude muset mít členění..protože cokoliv plastovýho nad 2,2m musí mít dělící příčku...a u šířky teď nevím..skrz pevnost..

Horší jak dvojskla se již nevyrábí, opravdu chcete to nejhorší?

Ale tazatel již mé okna hotová, od položení dotazu uplynula velká doba.

mtan

Děkuji za reakce všem. Opravdu už uplynula dlouhá doba a sám se divím, že otázku ještě někdo "vyhrabal" ze zapomnění :-D , ale e-mail mám stejný a přišlo mi upozornění s odpovědí. Okna jsme nakonec vyřešili trošku jinak.
Parametry: všechna budou bílá, plast, trojsklo, rozměry jsou uvažovány jako rozměr stavebního otvoru...
Největší okno bude v obývacím pokoji, které bude kombinované, široké bude 2300, vysoké 2300. Část bude otevíratelná = 900mm, zbytek FIX.
Pak dvakrát jídelní kout - stejná okna = š: 2000, v: 2300. Dvoukřídlá, na klapačku, hlavní křídlo i výklopné. (Z těchto máme největší strach, zbytek jsou ověřené)
Dvakrát dvoukřídlá s pevným sloupkem = š: 1750, v: 1250
Třikrát jednokřídlá 1250 x 1250
Jednou 750 x 750
Jednou š: 1500, v: 500

hodnocení

0x

Jak správně píše kejikl, Váš text vložte do emailové pošty asi 10 firem z okolí. Jen jim připiště, že chcete trojsklo s plastovým rámečkem.

Oni Vám udělají cenové nabídky na různé provedení, pak oslovíte opět 5 firem, že potřebujete upravit cenu a nějaké parametry a tím se dostanete na lepší cenu.

K čemu Vám bude odpověď, typu:

"U nás by takové okno vyšlo nas 19 356Kč, ale ještě musíte doplnit, zdali chcete takové či makové.."

Přeji ten nejlepší výběr.

mtan

Dobrý den.
Pokud bych se chtěl obrátit na firmu s dotazem na přesnou cenu, určitě bych tak učinil okamžitě a nepsal bych sem do poradny. Zajímá mě, jaký je v dnešní době cenový rozdíl pořízení otevíratelného a neotevíratelného okna o dané velikosti a provedení (viz. výše). Nabídky firem mě nezajímají, okna nebudu kupovat dnes, ani za týden, ani za půl roku. Jsme ve fázi plánování a tvoření výkresů. Nevím jestli takové okno může stát 10 , 20 , 30 000,-? Vůbec nemám představu. Stejně jako nemám představu, o kolik by bylo levnější neotevíratelné. Nechci přesnou částku, pouze hrubý odhad od někoho, kdo řešil třeba podobný problém...
Děkuji

Pokud si necháte udělat nabídky a okna nevezmete, stane se něco? Určitě ne. Já myslím, že na každou realizovanou nabídku má prodejce několik desítek nerealizovaných.

novisls

Otevíratelné bude stát něco přes dvacku, to pevné zhruba třetinu.

mtan
26.10.16 23:47

Děkuji

Tak to já si myslím, že pevné bude stát něco pod polovinu ceny.

hodnocení

0x

Nedělám do plastu, nýbrž do dřeva a nevím, proč by to nešlo. Před nedávnem jsme dělali HS portál podstatně větší. Tedy ve dřevě a chodí to jedna báseň.

Osobně se mi více líbí zdvižně posuvný systém, než paralelně posuvný a každý má svý výhody a nevýhody.

Zdvižně posuvný má podstatně větší hloubku, to jezdící křídlo je na kolejnici před pevným křídlem, k tomu nějaký vůle a jsme skorem na 20 cm. Záleží jak který profil.

Paralelně posuvný je vlastně ve stejným rámu jako klasický okna, tudíž jsme na nějakých 78mm, či 88mm. Ale kování je vidět a je to takový zvláštní apštajk.

Jen tak na okraj upozorňuji, že pevná část a otvíraná část nikdy nebude pohledově stejná. U tý otvíraný musí být navíc křídlo, bez něho by to nefungovalo.

K ceně se zásadně nevyjadřuji, neb co jeden udělá řekněme za 50 tisíc, tak další za čtyřicet a třetí za 75 tisíc. Tohle se fakt nedá říci. Ale celkově je zdvižněposuvný systém o dost dražší, než jiné otvírání.

zelenydabel*
09.03.17 12:36

*palec*

jiros
hodnocení

0x

Jde o to, jaký to bude přesně materiál, jestli 2sklo, 3sklo, a další podstatné věci, které určují cenu oken, rád bych byl specifičtější, ale je to o tom koho a co poptáte a osobně hlavně nemám s takhle velkými okny zkušenosti, nic méně my máme plastová okna ve 3kk a nechávali jsme přes 10 lety měnit okna u vekry a cena byla okolo 50tis. což pro nás bylo v té době ideální... Ale nevím, jak se to pohybuje dnes a jak to je finančně u jiných firem.

krtek6*
hodnocení

0x

počítejte v průměru 2500,-/m2/bez dph plus 120-150,-/mb montáž :)

*dvojsklo bez nějakých extra tepelných nároků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]