Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutný při omítání zdi špric?

Od: petrikk odpovědí: 7 změna:

Zdravím, je nutné před jádrovou omítkou nahodit špric nebo jsou případy, kdy to nutné není? Vycházím z tohoto videa, kde rovnou nahazují omítku na holou zeď. Video od času 3:54.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobně dávám špryc jen dle potřeby-pkd se omítá beton (pokud jen štukuje pak jen duvilax a ihned štuk!) pkd kamenné zdivo,pokud zdivo z bloků porotherm nebo heluz.Na zdivo z klasických CP nedávám .To vše bez ohledu zda-li je vnitřní či vnější.Samozřejmě-pkd zákazník žádá a šéf poručí! Jinak jsem vyučen o 6 let později než pan Mirekv ./pro tehdejší Pozemní stavby Gotwaldov)

doplněno 24.10.16 20:13:

Zdravím kolego. Já u závodu 05 Prostějov pro závod STM Malenovice.V OL jsme dělali na tehdejším Farmakonu.

Já pro Pozemní stavby Olomouc

hodnocení

0x

parada prdím na zedníky prdím na špric hlavně že mám lišty*frajer*

hodnocení

0x

Špric se dělá na venkovní omítku a beton. Vnitřní svislá zeď se nešpricuje kromě stropu ten ano.

hodnocení

0x

Principielně není třeba špric na cihly.

Je jedno, zdali nahazujete zvenku či zevnitř. Malta drží na cihle, podle toho, jak se to umí.

doplněno 24.10.16 17:39:

Mirku

Tak to jsme se učili skoro ve stejné době. Učili Vás taky, ře musíte mít u sebe kbelík s vodou a zednickou štětku? Vše navlhčit vodou? Dneska to již nevidíte.

Dříve se dávalo více omítky, nežli se dává dnes, dříve byla zeď daleko křivější, nežli dnes.

Pane Milane takto sem se vyučil v roce 1971-74 a dokonce sem mněl tuto otázku u závěrečné zkoušky.Říct že je to jedno tak sem letěl od zkoušek.

doplněno 24.10.16 17:26:

Ale možná nová doba jinej postup:)

Ano Milane máte pravdu že štětka z vodou byla skoro povinost a namáčet a kropit a kropit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma špric

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]