Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevírání elektrických vrat se nezastaví

Od: mirazbira odpovědí: 5 změna:

Používám k otevírání vrat garáže cca 10 let starý elektrický pohon Nice s ovladačem (starší verze obdobného pohonu viz, azpohony.cz/... zavěšený u stropu garáže. Nyní se stává, že po otevření se vrata nezastaví v poloze otevřeno, přejedou krajní polohu a zaseknou se až o zadní kontstrukci rámu. Poradíte co se mohlo stát a co mám zkontrolovat? Ptám se jako člověk, který za téměř deset let na vratech nic nenastavoval.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Podle všeho bude vadný koncový spínač, který vypíná pohon po dojetí na nastavenou poloho, může být pouze znečištěný. Jde o to jaké je konstrukce a od toho se odvíjí možná oprava.

isteron
hodnocení

0x

Skontrolovať koncový vypínací kontakt. Za tie roky už to mohlo skorodovať a nastaviť znovu polohy.

hodnocení

0x

Záleží jestlimají mechanický koncáky, nebo enkodér...musíte napsat přesný typ.

mirazbira
hodnocení

Popis tipu jsem na pohonu nenašel a dokumentaci už nemáme, ale po delšímu googlení podle obrázků a popisu jsem dospěl k závěru že je to s největší pravděpodobností Nice Spido KCE

zakus*
hodnocení

0x

Špatný koncový spínač. S největší pravděpodobností magnetický.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]