Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokotel Protherm Reynok

Od: suzymon® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Mám tento elektrokotel a včera se mi stalo, že když pokojový termostat kotel vypnul jako obyčejně, najednou jsem slyšela divné syčení a když jsem se šla podívat, viděla jsem, že kotel jakoby nahřívá dál samovolně a teplota v expanzní nádobě rychle stoupala. Za dvě minuty byla na 90°C a kotel se hodil do havárie a vyskočilo tepelné čidlo a svítí výstražná kontrolka. Nevím co se mohlo stát a jak je možné, že kotel nahříval i když byl termostatem vypnutý. Stalo se mi to včera večer, tak jsem kotel nechala vychladnout až do rána a před chvílí ho znova zapnula a stalo se jedno a to samé. Kotel je natlakován normálně, voda se ohřívá normálně, radiátory hřejí a v momentě, kdy pokojový termostat vypne kotel, po dvou minutách to v něm začne syčet, ručička teploměru rychle stoupá i když úplně vypnu pokojový termostat.Tak jsem raději vyhodila jistič kotle a je mimo provoz, nejde do něj proud a jedině tak jsem to mohla zastavit.Mohl by mi někdo Z vás poradit? Mockrát děkuji předem. Dala jsem poptávku na opraváře na internetové stránky, tak uvidím. Tady v Poděbradech jsem totiž nikoho nesehnala.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iboc
hodnocení

3x

Takže oběhěhové čerpadlo se vypne, ale topná patrona topí dále. Klidně může být "svařené" relé topného okruhu a nebo problém v jeho řízení.

doplněno 22.10.16 10:46:

Tak jsem se díval a tyto kotle trpí na poddimenzované spínací relé topného okruhu, které se může "svařit" a nerozepínat.Někdy pomůže poklepat a kontakty se uvolní. Sám bych si relé ale vyměnil za silnější.

doplněno 22.10.16 10:51:

Když si do Google zadáš " Protherm Rejnok relé ", tak ti vyjede spousty odkazů na stejný problém a také plno prodejců, co je živí prodej pouze těchto relátek.

A to by člověk řekl, co se dá udělat špatně, na tak jednoduché věci jako je elektrický kotel... *zed*

hodnocení

Díky, asi to bude ono. Ale potřebovala bych poradit do kterých míst mám klepat. Podle budeš mít pravdu, také jsem slyšela o těch relátkách. Já mám kotel 11 let a zatím nebylo žádné třeba měnit.

doplněno 22.10.16 11:39:

Tak jsem proklepala ta relátka a všimla jsem si že jedno se trochu kývalo. Prostě nevím jak to popsat, ale viděla jsem že se trochu kýve. Kotel jsem spustila znova momentálně nahřívá a také jsem si všimla, že ručička na teploměru, která byla jakoby zaseklá na teplotě 60°C klesla na třicet jako tomu bývalo dříve. Tak snad to bude ono. Napíšu jak to pokračuje a hlavně koupím ta relátka. Mám jednoho šikovného kamaráda, který by měl asi za 14 dní přijet a ten by mi mohl ta relátka vyměnit. Asi bych vyměnila všechny, ať mám pokoj. Jenom nevím, jestli jsou všechna stejná a jak je mám vybrat. Nemohl bys mi poradit? Moc moc děkuji. Suzy.

Elektrokotel Protherm Reynok
iboc

Klepej do těch bílých "krabiček". Budeš to mít podobné.

dilynakotle.cz/...

doplněno 22.10.16 14:32:

Je předpoklad, že jsou všechny stejná. Ale to zjistí ten, kdo to bude opravovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]