Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebujeme na chatě vyměnit starý strop, který se pronáší. Můžete mi, prosím, někdo poradit, kolik by asi tato výměna stála? Starý strop se musí strhnout, resp. odřezat (tenké desky) a namontovat sádrokarton. Místnost je zhruba 6x4 m velká, nízká. Bohužel nemáme čas oslovit více firem a porovnat cenové nabídky. Vím, že je to těžké odhadnout, ale nemáme žádné zkušenosti a nevíme, jestli je 20 000 Kč za toto přijatelná cena. Děkujeme. JŠ
jednoduché počty...
SDK bez izolace 6x4m x 450,- x1,15(%) = 12.420,-
Malba vč.penetrace 6x4m x 43,- x 1,15 (%) = 1.186,8
Moc děkuji všem za odpovědi. Pán na jaře, když chatu viděl řekl, že se vejde s prací, úklidem a materiálem do 20.000 Kč. Přes léto jsme ho nemohli sehnat až nyní s tím, že v pondělí nastoupí. Když jsem se chtěla ujistit o domluvené ceně, tak řekl, že 20.000 Kč bylo myšleno jenom za práci, bez materiálu, což se mi zdálo trochu moc. Bohužel jeho původní zprávu jsem smazala, ale jsem si na 99% jistá, že to měla být cena celková. Protože je chata málo využívaná, na vyšší částku bysme nekývli. Proto jsem si potřebovala od vás, milí rádcové nechat poradit, jak se zachovat. Problém je, že se jedná o starou chatu, kterou stavěl v 70. letech tatínek, který již k původní stavbě bohužel nemůže nic říct ani poradit a my jsme v tomto oboru "trochu" mimo . Krásný víkend všem. JŠ
Zdavím. Aktivně se zapojuji do diskuze hlavně díky tomu, že jsme (s otcem) před asi měsícem dokončili druhý sádrokartonový strop (masivní rekonstrukce chalupy). Takže můj pohled na věc (kdybych to měl dělat) vypadá přibližně takto:
Materiál (základní)
- sádrokarton desky, 3x4 = 12 kusů á 130,- Kč = 1.560,- Kč
- hranoly 60x60 v množství 60 metrů (cena dle kvality), základní cena = 3.180,- Kč
- stěrka (Finish pasta) 5kg = 160,- Kč
- akrylátový tmel, dle potřeby, jedna tuba 300ml á 40,- Kč, celkem dejme tomu 5tub = 200,- Kč
- malba obyčejná, kýbl 15kg = cca 200,- Kč
- šrouby do sádroše 212TN, 1.000ks = 180,- Kč
- vruty do hranolů 100ks = 200,- Kč
- izolace (Isover 80mm), 24m2 = 1.050,- Kč
Mezisoučet: ~6.600,- Kč + nějaká rezerva (doprava, vícenáklady) = myslím že do 10.000,- bych se vešel i se závěrečnou "grill párty"
Samotnou práci montáže nového stropu, ve dvou lidech, odhaduji časově na 6-8 hodin do stavu vymalování. Ale v tom není zahrnutý čas na schnutí finishky a akrylu - jen ta holá práce. A otázkou je, jaké jsou požadavky na pevnost, izolaci, elektroinstalaci (takové stropní bodovky dokáží práci zkomplikovat...) a samozřejmě, co se skrývá pod současným stropem.
Místo hranolů se běžně používají přímo sádrokartonové rastry, ale jejich montáž je podle mne o něco složitější a delší. Hranoly jednoduše přivrtáte k trámům a můžete zakládat SDK desky. A vašich ~24m2 je 3x4 desky + nějaký ořez, co je opravdu práce na hodinu.
Každopádně, ať Vám rekonstrukce stropu dopadne k Vaší spokojenosti!
Romane, blahopřeji k Vaší práci, ale takto firma nemůže dělat strop, jako si ho dělá kutil.
Vy jste dal latě přímo na trám, bez pružných a dilatačních uchytů, to se nesmí. Nevím proč a jak jste dal 8 cm vaty a co parozábrana.
nicméně, neberte toto jako kritiku, ale chválu Vašeho díla, protože jste se do toho pustil s odvahou. Jen příště lépe.
Hezký víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.