Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem dostala balíček s několika druhy masa z mladéhon býčka, který byl poražen 18.10. a bourán 20.10..Jak a kde mám nechat zrát maso, aby bylo křehké a dobré. Dozraje i to, které jsem hned dala do mrazáku?
Můžete mi poskytnout jakékoliv cenné rady?
Děkuji,rujet.
Táta byl řezník a říkal, že třeba hovězí roštěná visela v chladírně v + 4-6º C, nějakých 6 až 8 týdnů. Dříve ji do prodeje nikdy nikdo nedal, protože to maso bylo nevyzrálé, nedobré a muselo se vařit mnoho hodin a nakonec stejně nebylo dobré. Táta nastoupil k řezníkovi do učení asi v roce 1932. A to ještě ledničky, mrazničky ani zdaleka nebyly. Byly chladírny, do kterých řezník kupoval led. Byl vždycky na mrtvici, když v prodejně z masa něco teklo. Ať už to byla krev a voda? To už vůbec! Takže maso nemůže v mrazu dozrát. Ale nevím, jak a kde bych měla maso nechávat zrát. Na to by měl být právě řezník, kterému by maso mělo v chladírně postupně zrát. Pomalejším zmrazením a rychlým rozmrazením se docílí akorát toho, že je maso jako piliny. Ztratí křehkost a šťavnatost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.