Zrání hovězího masa

Od: Datum: 20.10.16 20:49 odpovědí: 2 změna: 21.10.16 07:00

Dnes jsem dostala balíček s několika druhy masa z mladéhon býčka, který byl poražen 18.10. a bourán 20.10..Jak a kde mám nechat zrát maso, aby bylo křehké a dobré. Dozraje i to, které jsem hned dala do mrazáku?

Můžete mi poskytnout jakékoliv cenné rady?

Děkuji,rujet.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.10.16 23:01
avatar

... nechává se chladu, v mrazáku to nic neudělá ...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 21.10.16 07:00
avatar

Táta byl řezník a říkal, že třeba hovězí roštěná visela v chladírně v + 4-6º C, nějakých 6 až 8 týdnů. Dříve ji do prodeje nikdy nikdo nedal, protože to maso bylo nevyzrálé, nedobré a muselo se vařit mnoho hodin a nakonec stejně nebylo dobré. Táta nastoupil k řezníkovi do učení asi v roce 1932. A to ještě ledničky, mrazničky ani zdaleka nebyly. Byly chladírny, do kterých řezník kupoval led. ;) Byl vždycky na mrtvici, když v prodejně z masa něco teklo. Ať už to byla krev a voda? To už vůbec! Takže maso nemůže v mrazu dozrát. Ale nevím, jak a kde bych měla maso nechávat zrát. Na to by měl být právě řezník, kterému by maso mělo v chladírně postupně zrát. Pomalejším zmrazením a rychlým rozmrazením se docílí akorát toho, že je maso jako piliny. Ztratí křehkost a šťavnatost.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.