Nejste přihlášen/a.
Odpojil jsem ve sterém RD část stávajícího odpadu z kameniny a potřebuji na něj napojit plast (koleno DN 110
do stoupačky asi DN150). Používá se nějaký tmel, nebo čím lze spoj utěsnit?
Díky za radu Petr.
právě že přechodka žádná neodpovídá rozměrově. Ona ta kamenina má vnitřní průměr 95mm takže 110 se tam nevjde a pak je až 75 což je moc málo.
Přechodky jsou různé. Hrdlo té kameniny má vnitřní 95? A nebo tam to hrdlo už není a je to rovnou roura? Jestli tam není hrdlo tak nic moc, já přecházel z plastu do kameniny, ale do hrdla a udělal jsem to tak, že jsem tam dal speciální přehodku, ale ta se stejně musí v té kamenině zatěsnit. Asi by šlo podobným způsobem dát i přímo rouru do roury bez přechodky, ale trochu se obávám deformace toho plastu a případného vzájemného pohybu. Deformace by mohla nastat při utěsňování, které se má udělat těsnícím provazcem. Já to dělal tak (protože jsem provazec nesehnal a ani ve spec. prodejně mi ho nebyli schopni prodat), že jsem do vzniklé spáry nacpal hliníkovou vlnu, utemoval a další vlnu a utemovat, až už to tam pevně drželo a zbytek spáry jsem zaplnil tmelem na odpady - dříve tzv. medvědí hovno, dneska je to nějaká syntetika.
doplněno 03.09.09 13:31:Jo a pak jsem to ještě obetonoval (bylo to ležaté potrubí v zemi.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.