Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad - jak napojit kameninu a plast

Od: paspap* odpovědí: 6 změna:

Odpojil jsem ve sterém RD část stávajícího odpadu z kameniny a potřebuji na něj napojit plast (koleno DN 110

do stoupačky asi DN150). Používá se nějaký tmel, nebo čím lze spoj utěsnit?

Díky za radu Petr.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co použít přechodku plast kamenina, nebo kamenina plast podle směru spádu?

třeba KGUG, nebo KGUSM?

technikjirik*

Snad ani není nic lepšího a jednodušího... všechno ostatní je jen látání bez jistoty výsledku... 1* pane Milane

paspap*
hodnocení

právě že přechodka žádná neodpovídá rozměrově. Ona ta kamenina má vnitřní průměr 95mm takže 110 se tam nevjde a pak je až 75 což je moc málo.

Přechodky jsou různé. Hrdlo té kameniny má vnitřní 95? A nebo tam to hrdlo už není a je to rovnou roura? Jestli tam není hrdlo tak nic moc, já přecházel z plastu do kameniny, ale do hrdla a udělal jsem to tak, že jsem tam dal speciální přehodku, ale ta se stejně musí v té kamenině zatěsnit. Asi by šlo podobným způsobem dát i přímo rouru do roury bez přechodky, ale trochu se obávám deformace toho plastu a případného vzájemného pohybu. Deformace by mohla nastat při utěsňování, které se má udělat těsnícím provazcem. Já to dělal tak (protože jsem provazec nesehnal a ani ve spec. prodejně mi ho nebyli schopni prodat), že jsem do vzniklé spáry nacpal hliníkovou vlnu, utemoval a další vlnu a utemovat, až už to tam pevně drželo a zbytek spáry jsem zaplnil tmelem na odpady - dříve tzv. medvědí hovno, dneska je to nějaká syntetika.

doplněno 03.09.09 13:31:

Jo a pak jsem to ještě obetonoval (bylo to ležaté potrubí v zemi.).

byl jste se zeptat v obchodě? Protože existuje takové napojení. Pokud půjdete k podejci zboží, asi nepochodíte, musíte dojít k prodejci.

Neexistuje NEJDE!

technikjirik*

potřebujete se napojit z kameniny do plastu, nebo z plastu do kameniny? To důležité

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]