Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Opop H412 propálená trubka sekund. vz

Od: rybajda® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, máte někdo zkušenosti s výměnou propálené trubky sekundárního vzduchu na kotli Opop h412? Kotli je šest let a trubka je přepálená vejpůl. Dá se koupit náhradní, ale postup při výměně se už nikde nedozvím. Nedělal to někdo, ty kotle jsou si dost podobné (H418 a pod). Děkuji za případné postřehy. Prosím nepiště komentáře ve stylu vyměnit a podobně, sám vím co mám doma, a jsem spokojený. Děkuji :)

Kotel Opop H412 propálená trubka sekund. vz

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tkuste se podívat tady, je tu posaná montáž vyzdívky i trubky sek. vzduchu, snad vám to pomůže zkraceno.cz/...

je to na straně 16

doplněno 19.10.16 13:27:

Tady ve Wordu zkraceno.cz/...

doplněno 19.10.16 13:28:

otevřete toto

kotle na dřevo a hnědé uhlí H4EKO - OPOP

www.opop.cz/kotle-na-drevo-a-hnede-uhli-h4ekoServis,montáž,revize · Montážní firmy ... Kotel na dřevo a uhlí H425EKO se stejnými připojovacími rozměry jako jsou u kotle H424. Kotle na tuhá paliva.

pida*
Vymena je rychla. Sundej oplechovani kotle z boku na te strane co je zavlacka v trubce, you sundej a pak vysun trubku. Kdyz nepujde, ze je zapecena, tak tomu pomoz kladivem a certain sroubovakem a uvolni trubku. Pak je montaz snadna. Me vydrzi trubku sezonu a uz je vzdy trochu propalena. Proste casteji kontrolovat.

hodnocení

Děkuji za odpověď, ale tohle už jsou jiné konstrukce s označením Eko, já mám starší typ viz příloha. Ale minimálně jsem z návodů vyčetl pozici otvorů v trubce při umístění v kotli. Pěkný den.

Kotel Opop H412 propálená trubka sekund. vz #2

hodnocení

0x

Pozrite sa,či tam náhodou nie je navarená.Prechádza priestorom kde je voda.Vtedy by to opravil kurenár.Ďalšou možnosťou je si vyrobiť trubku menšieho priemeru s dierami a dať do tej pôvodnej a zvonku utesniť.

hodnocení

Tak hotovo, trubka je v bocích pouze zasazená, stačilo sejmout boční plechový kryt, a trubku jednoušše zasunout, otvory jsou průchozí. A to bylo stresu, děkuji všem, přeji pěkný den :)

Kotel Opop H412 propálená trubka sekund. vz #3
Kotel Opop H412 propálená trubka sekund. vz #4

pecka*
hodnocení

0x

Zkoušel jste někdo silnostěnnou trubku se stejným vnějším průměrem kvůli delší životnosti.(domácí výroba)

jendad

V krbovkách se používají nerezové .Nerez vydrží podstatně více než běžná ocel (vyšší teploty) . Měla by to být ale správný typ nerezu . Jsou ruzné druhy a některé jsou legovány , aby vydržely vysoké teploty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]