Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám kotel Dakon DOR F třída 3 a když topím uhlím,tak je docela dost cítit zápach kouře,kotel je komplet přetěsněný,vyčištěný,přívod vzduchu,komín vyčištěný a neustále je cítít lehce kouř,revize OK.Před tím jsem měl kotel Dakon DOR a žádný problém nebyl,nevím proč to dělá,zkoušel jsem všechno možný,ale už nevím čím by to mohlo být,
Díky
1x
Co takhle špatný tah komínu,který prostě tenhle typ kotle nezvládá? Dá se to i něják změřit,zda tah je vporádku.
Také nyní jsou venkovní teploty ještě "relativně vysoké" tudíž tah bude nižší, ideální je jsou-li teploty alespoň "u nuly" nebo něco pod nulou...
Před tímto kotlem jsme měli kotel o emisní třídu nižší a bylo všechno OK,tak nevím zda by to mohlo být komínem,
večer nastavím teplotu na kotli a ráno je tam skoro stejná.
Může to být komínem.
Kotel vyšší emisní třídy potřebuje vyšší tah komína, i když je to stejný typ.
Pokud tedy byl komín pro původní kotel tak akorát, pro ten s emisní třídou 3 to už nemusí stačit.
Zkuste vyndat nějaké ty ekokraviny, co tam jsou navíc (turbelátory, nebo šamoty), dím kotel degradujete na nižší účinnost a mělo by to být lepší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.