Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Dakon

Od: rolo odpovědí: 5 změna:

Zdravím.Mám kotel Dakon DOR F třída 3 a když topím uhlím,tak je docela dost cítit zápach kouře,kotel je komplet přetěsněný,vyčištěný,přívod vzduchu,komín vyčištěný a neustále je cítít lehce kouř,revize OK.Před tím jsem měl kotel Dakon DOR a žádný problém nebyl,nevím proč to dělá,zkoušel jsem všechno možný,ale už nevím čím by to mohlo být,

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co takhle špatný tah komínu,který prostě tenhle typ kotle nezvládá? Dá se to i něják změřit,zda tah je vporádku.

janm*

Také nyní jsou venkovní teploty ještě "relativně vysoké" tudíž tah bude nižší, ideální je jsou-li teploty alespoň "u nuly" nebo něco pod nulou...

rolo
hodnocení

Před tímto kotlem jsme měli kotel o emisní třídu nižší a bylo všechno OK,tak nevím zda by to mohlo být komínem,

večer nastavím teplotu na kotli a ráno je tam skoro stejná.

kalba

Může to být komínem.

Kotel vyšší emisní třídy potřebuje vyšší tah komína, i když je to stejný typ.

Pokud tedy byl komín pro původní kotel tak akorát, pro ten s emisní třídou 3 to už nemusí stačit.

Zkuste vyndat nějaké ty ekokraviny, co tam jsou navíc (turbelátory, nebo šamoty), dím kotel degradujete na nižší účinnost a mělo by to být lepší

Ale nevyhazujte to a před další revizí za 2 roky to tam dejte zpátky*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]