Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Drhne mi vodovodní baterie, tak jsem chtěl vyčistit/vyměnit karuš.
Ovšem tato baterie nikde nemá "povolovací šroubek" - viz. foto. Čekal jsem, že bude pod přišroubovanou pákou, ale tam není.
Je možné, že takováto baterie musi být vyměněna jako celek?
Děkuji za rady
Dekuji za namety!
Sroubek (cervik) byl stejny sroubek, ktery drzi i paku - proto me po jejim odsroubovani matlo, ze tam zadny dalsi neni. Hlavice se pak musela odvyklat znacnou silou (prituhla vodnim kamenem) - coz me take zmatlo (cekal jsem ze je jeste prisroubovana).
Při zvětšení fotografie je pod páčkou vidět malý červený trojúhelníček.. nenaznačuje, že by tam někde mohl být šroubek? Třeba uvnitř výkyvné hlavice pod páčkou, která, jak je vidět, se asi dá vyšroubovat, není to výlisek v jednom kuse..?
Nebo se šroubek opravdu, jak psal předchozí rádce, objeví po úplném zvednutí výkyvné hlavice...?
Nejsou to rady, jenom taková "co kdyby..."
Šroubek tam jistě je. Podívejte se na webu na videa s výměnou kartuše baterií La Torre Tower Tech a podobných. Buď se odšroubuje celá páčka a do díry se strčí dlouhý imbusový klíč a povolí červík uvnitř (viz*) , u některých typů (například La Torre K35B) je na konečku páčky vrcholový čudlík, který se opatrně vyndá a dlouhý imbusový klíč se strčí dovnitř skrz celou délku páčky.
Nechci sem dávat odkazy na jutubko, aby to zbytečně nezabíralo místo, jistě to najdete, ale to je jen pro inspiraci. Dobře si prohlédněte vaši baterii a jistě přístup k červíku najdete.
*najděte si video La Torre Kitchen Faucet Cartridge Replacement a uvidíte to v době 2:17 min (postup asi od 1:45 do 2:55), kde je postup sestavy, ale je vidět, kde je šroubek a kudy se utahuje-povoluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.