Nejste přihlášen/a.
Dostala se mi do ruk rozbrušovačka,u které bylo vadné ložisko.To jsem vyměnil a po zapnutí jsem zjistil,že se točí obráceně.Do elektriky jsem nezasahoval.Je na 220 V.
6x
4x
magor a pletiplot,to jako fakt? jdou vůbec ty uhlíky přehodit? a kdyby ano,opravdu se změní směr otáček? to je pro mne celkem nová informace...já myslel,že flexa jede na střídavý proud,kde na tom nezáleží.
doplněno 18.10.16 08:51:
ještě taková blbost,jedna z mých rozbrušek,fermi, má funkci,kdy se dá otočit spodní část,ta s vypínačem. potom flexa působí dojmem,že se točí opačně,ale podle šípky na krytu jde správně. nepovedlo se vám něco podobného při skládání?
0x
Nepřehodil jste uhlíky?
doplněno 18.10.16 18:30:
Nó,tak jsem to špatně napsal
samo že jsem myslel napájení uhlíků a né celí uhlík vyměnit(přehodit)
0x
Přehozením uhlíků u jednfázového motoru se skutečně směr otáčení změní! Je jen otázka, zda to lze fyzicky bez většího zásahu (omylem) provést.
Teď jsem se vrátil z dílny.Uhlíky jsem zamněnil a je to stejné,ale běžím zpět,protože mám asi pootočenou tu hlavu.Dám vědět.Moc děkuji všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.