Nejste přihlášen/a.
Dostala se mi do ruk rozbrušovačka,u které bylo vadné ložisko.To jsem vyměnil a po zapnutí jsem zjistil,že se točí obráceně.Do elektriky jsem nezasahoval.Je na 220 V.
magor a pletiplot,to jako fakt? jdou vůbec ty uhlíky přehodit? a kdyby ano,opravdu se změní směr otáček? to je pro mne celkem nová informace...já myslel,že flexa jede na střídavý proud,kde na tom nezáleží.
ještě taková blbost,jedna z mých rozbrušek,fermi, má funkci,kdy se dá otočit spodní část,ta s vypínačem. potom flexa působí dojmem,že se točí opačně,ale podle šípky na krytu jde správně. nepovedlo se vám něco podobného při skládání?
Nepřehodil jste uhlíky?
Nó,tak jsem to špatně napsalsamo že jsem myslel napájení uhlíků a né celí uhlík vyměnit(přehodit)
Přehozením uhlíků u jednfázového motoru se skutečně směr otáčení změní! Je jen otázka, zda to lze fyzicky bez většího zásahu (omylem) provést.
Teď jsem se vrátil z dílny.Uhlíky jsem zamněnil a je to stejné,ale běžím zpět,protože mám asi pootočenou tu hlavu.Dám vědět.Moc děkuji všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.