Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pilové listy do přímočarky

Od: libor007® odpovědí: 6 změna:
Zdarec, jaké se vám osvědčily pilové listy do přímočarky? Jde mi o dobrý poměr cena/kvalita. Mám ten T systém úchytu(bosch)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Co je to za dotaz? Každý pilový list je určený na různý materiál a tvrdost. Nebo se ptáte na značku?

hodnocení

0x

Co budeš řezat?

hodnocení

0x

Nějak příliš to neřeším, vždyť je to spotřebák. Často kupiji Bosch, Metabo a pod. Určitě však ne takové ty čínské sranda sady s všemožńými listy barevně ztvárněnými. Ty se ohýbají snad i průvanem

albatros498022*
hodnocení

0x

Za mě Narexy

hodnocení

Řezat především dřevo. Nicméně, šlo mi spíše o osvědčenou značku. Nehodlám kupovat z teska z blátěného kovu, ale nechci utrácet ani za logo renomované firmy, když to můžu koupit v srovnatelné kvalitě levněji.

Je rozdíl řezat dřevo a řezat aglomeráty- DTD, lamino, dýhovačku. Na masivní dřevo doporučuji jednoznačně plátky se zuby nahoru, spíše větší zuby - něco takového:

jadal.cz/...

pokud chcete mít slušný řez na horní straně dílce, doporučuji zub dolů a vypnout předhoz na nulu:

jadal.cz/...

Dobrá finta je taky přelepit linii řezu maskovací páskou a řezat to přes ni - tydy u lamina či dýhovačky.

Co se týče značky - vyhýbám se noname. Ne že bych uctíval vše značkové, ale jak jsem psal, kupuji plátky v prodejnách profi vercajku, takže většinou Bosch, Metabo, Makita. Asi existuje i levnější, ale nestojí mi to za experiment. Slušná práce se s pofiderním vercajkem nedá dělat, to je nejlepší cesta, jak si nas*at do vlastních bot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]