Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěna do chodby - výroba - pěkný image

Od: jollyn odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci si vyrobit stěnu do chodby z palubek, kde bych dal háčky, sloužila by pro zavěšení bund.

Neporadil by mi někdo, jestli stěnu udělat obdélníkovou nebo vyřezat kolem vypínačů díru? Jak by to v reálu vypadalo lépe?

Přidal jsem obrázek, buď to bude pouze obdélník orámovaný silnou žlutou nebo celý tvar kolem vypínačů.

Děkuji za vaše rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jakkoliv "utopené" vypínače ve stěně Vám půjdou velmi brzo na nervy (budete po nich muset šmátrat). Pokud je "vytáhnete" na úroveň stěny, musíte dodržet předpisy pro montáž vypínařů do hořlavého podkladu, a bude potřeby upravit elektroinstalaci (pravděpodobně budete mít krátké dráty).

Záleží na tom, jestli dáte přednost vzhledu před jednoduchostí ovládání. Řešení je na Vás, Vy na to budete koukat, Vy budete potmě hledat vypínač kdesi ve výklenku stěny. Já osobně bych nechal vypínače zvlášť.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obrázek stále nevidím, ale protože jsem "zdědil" něco podobného v bytě, tak Vám poradím. Udělejte to, jak chcete, ale pamatujte na to, že zavěšené kabáty, které překrývají vypínač, Vám začnou vadit - takže, ponechat vypínač volný a viditelný. A také okolo něho nějaký prostor, kdyby se muselo do něho zasahovat nebo ho měnit za jiný. Zdravím!

doplněno 16.10.16 21:29:

Tak, je to věc názoru a vkusu, ale já bych volil jen ten žlutý obdélník. Vypínače bych ponechal tak, jak jsou, resp. prostor nad a pod stejně asi stěnou nevyužijete.

hodnocení

2x

Udělal bych to bez těch vypínačů. Kdyby nebylo vyhnutí a dělal jsi to i přes vypínače, dal bych do palubek dvojitou krabičku a vypínače na palubky. Rozhodně je nenechávaj na zdi a pak to nějak lištovat kolem, to je zoufalý.

jollyn
hodnocení

Děkuji, zde je obrázek.

Jinak přes vypínače by kabáty nevisely, jen by to kolem něj bylo obložené.

Stěna do chodby - výroba - pěkný image

jollyn
hodnocení

Děkuji, udělám to jak říkáte, chtěl bych se ještě poradit jak stěnu nejlépe přišroubovat? Stačí jen u vrchu 2 šrouby?

Děkuji

No, palubky se přibíjejí na podkladní latě. Do zdi našroubuješ vodorovně latě, na takovýhle obklad tři nad sebou, dlouhý tak, jak chceš mít obklad široký a do nich přibíjíš, kolářskými hřebíky, šikmo do pera jednotlivý palubky.

72mona3*
hodnocení

0x

Také jsem zvažovala takovou stěnu do předsíně. Nakonec vyhrála tapeta - dekor je na vkusu každého - a pak jen připevnit lištu s háčky. Ale dřevo je samozřejmě dřevo... M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]