Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce koupelny - obklad na obklad

Od: teddy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nechal jsem si rekonstruovat koupelnu. Zedník navrhuje neobouchat staré kachle, starý obklad zdí., ale na stávající obklad., udělat nové obložení. Je něco takového možné udělat bez například omezení životnosti nového obkladu?...Asi chápete, nač se ptám. Je takový postup korektní?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, možné to je. Starý obklad je nutné odmastit a použít "kontatkní můstek", nátěr, který "spojí"starý obklad s následujícími vrstvami - lepidlo, obklad... děláno i u nás před třemi roky, prozatím bez jediné vady,

doplněno 16.10.16 18:16:

Tady návod pro lepidla firmy CERESIT ceresit.cz/...

doplněno 16.10.16 18:19:

Tady od firmy RAKO, výrobce obkladů rako.cz/...

teddy*
hodnocení

Fajn.., je ale možné takový postup označit za profesionální práci?

doplněno 16.10.16 18:59:

Tím chci říct, že doma..si kdejaký kutil může lepit co jen jenom napadne. Je ale takový postup profesionální, tj. "učebnicově" možný?

albatros498022*

ano je dělá se to normálně ušetří to náklady a práci

ANO je to normálné postup! osobně bych místo kontaktního můstku použil fdilm lepidal,nechal vytvrdit stejně jako kontaktní můstek a pak normálně obkládat

hodnocení

3x

Bourání obkladaček poctivě přilepených před 30 lety cementem jsem zavrhl po pád úderech kladivem... obklad jen praskal, ale lítaly malé ostré kusy glazury, z čela kapal pot... Představa sekání celé plochy koupelny mne děsila.

Na této poradně mi poradili umýt starý obklad octovou vodou. Umyl jsem ho poctivě dvakrát a nechal uschnout. Na přilepení další vrstvy nového obkladu jsem nepoužil můstek, jen jsem starý obklad natřel řídkým lepidlem na obklady, štětcem rozšmidlal a nechal uschnout, zatvrdnout.

Nalepil jsem na to nový obklad běžným lepidlem už dost dávno, bude to už asi 10 let, drží.

Už jsem viděl hodně obkladů od profesionálů... Nemám se za co stydět.

stir*
hodnocení

0x

vsechno jde, ldyz se chce... ale nemusi se to vyplatit financne, protoze ty lepidla neco stoji. Pak uz staci jen pocitat, co vyjde levneji. Stejne budes menit vanu, mozna prededelavat vodu, nove trubky, pripoj na pracku, nova elektrika, kotel atd atd. Nehlede na to, ze se koupelna zmensi, takze i na to je treba brat ohled...jasne kolem oken se to da lehvce odsekat,ale uz nemusi sedet baterie, pripoj na kotel atd...

Lepidla něco stojí ale obkládá se na relativně rovnou plochu, stačí zaomítat drážky pro elektriku/vodu. V případ osekání obkladů je většinou třeba všechno znova zaomítat,navíc pokud jsou obkladačky na dutých cihlách je to docela za trest .Sednout a spočítat jestli vyjde líp oklepat všechno dolů,znova nahodit a obložit.Zvětší se tím sice prostor o cca 1 cm na každé zdi ale časově je to podle velikosti koupelny pár dní práce navíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]