Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce stropu po částech

Od: verdell odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych co nejrychleji (samozřejmě) a co nejefektivněji zrekonstruovat stropy.. tedy spíše po částech. Po odkrytí záklopu jsem zjistil, že některé trámy jsou v dosti zuboženém stavu. Ne všechny, některé se jeví zdravě. Jsou to tramy pres cely dum. V polovine domu je nosna pricka. Jde mi o to, jakým nejvhodnejsim zpusobem, tak aby to šlo udělat (jestli to teda vubec jde) po castech. Pod trámy je klasicky podbití, rákosovýstrop. Lze to udělat tak, že bych tramy v polovině přeřízl (na té nosné zdi ) a jeden po druhém vyměnil? A lze vyměnit i ty trámy na kterých stojí podpěry vaznic? Bylo by vhodné udělat kombinaci s kovovými profily? Na tomto půdním prostoru neplánujeme další výstavbu,ani jiné úpravy zůstane pouze jako půda...

Rekonstrukce stropu po částech

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

urcite vam to rekne statik co a jak muzete vymenit a poradi vam co dat za tramy a domluvite se s nim jestlitreba tam budete delat mistnost nebo zustane jen puda na kterou se nebude chodit

hodnocení

0x

Vážený pane, nelze na dálku stanovit vhodné řešení. Je třeba, aby stavbu navštívil odborník a na mistě stanovil postup.

Jen naznačím co nemůžete: "Lze to udělat tak, že bych tramy v polovině přeřízl (na té nosné zdi ) a jeden po druhém vyměnil"**** teoreticky ano, prakticky nikoliv. Trám musíte podepřít, vyřírnout prostřední díl, a pak vytáhnout ze stěny, jinak vylomíte část zdi.

A lze vyměnit i ty trámy na kterých stojí podpěry vaznic?***ano všechno lze.

doplněno 01.09.09 20:02:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

Rekonstrukce stropu po částech #2
verdell
hodnocení

Nu je mi jasné, že nic nejde "jen tak", pouze mě zajímá jak je to nejvhodnější. Upřímně, vím že odborník na místě je nejlepší, ale zajímá mne víc názorů. Abych měl srovnání. Problém spočívá především v tom, že drtivá většina firem je do konce roku zaneprázdněna a my čekáme po zimě přírustek... tedy budu muset dát ruku k dílu..

děkuji za pochvalu a souhlasím s Vámi, že je potřeba více hlav. Obávám se, že všechny moje rady i ostatních budou ovlivněny neznalostí Vašeho obydlí.

Já si představuji Váše stropy, jako jsem je dělal já na dvou domcích

doplněno 01.09.09 20:10:

více fotek a detailů by pomohlo

verdell
hodnocení

No v tak velikém rozsahu to doufám nebude nutné :) ale klobouk dolů každopádně!

Rekonstrukce stropu po částech #3
verdell
hodnocení

nvm jestli jde více obr. najednou..

Rekonstrukce stropu po částech #4
verdell
hodnocení

tak po jedne

Rekonstrukce stropu po částech #5

to ne, to bude dlouhé.

verdell
hodnocení

No, víc fotek stejně v tuto chvily nemam k dispozici, ale je to tak... pudorysně je dum ctvercoveho tvaru, zhruba 10x10 m, nosna zed je v pulce. Špatné trámy jsou jen na levé polovině domu... krovy jsou v pořádku. Pod současným stropem je ještě strop falešný (trámky napříč a mezi nimy jakesi izolační desky). Ty budou muset dolu kazdopadně. Asi byste mi ale mohl poradit, jeslti je vhodné strop vlastně okopírovat, udělat ho tedy stejně, nebo jestli není lepší změnit skladbu. tedy myslím právě kovové profily, nebo něco podobného.

"Asi byste mi ale mohl poradit, jeslti je vhodné strop"

verdelli, ale to přeci nemůžu, páč neznám podrobnosti. Zastávám názor, že všechno jde...

Já bych byl pro změnu, ale jak to fakt nejde

odkud jste, pokud se můžu ptát? teda můžu se ptát, na vás je, zdali odpovíte...

verdell
hodnocení

...jen se ptejte..Kladno...

občas zajedu na kuk, když je to blízko. Pardubice je daleko od Vás.

verdell
hodnocení

:) to bohužel jo, ale nevadí, já pořádně zkonzultuju s někým zdejším...i tak díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]