Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvlhčovač do sklepa

Od: vodry* odpovědí: 1 změna:

Zdravím, poprosil bych Vás o radu a zkušenosti.

Ve sklepě o objemu cca 35 m3 mám silnou vlhkost tak, že občas mi tam z rozvodu vody kondenzuje voda a nic tam skladpovat pořadně nemůžu, protože to chytá hned plíseň. Přemýšlím o pořízení elektrického odvlhčovače s odvodem kondenzované vody do odpadu. Máte tip na odvhlčovač vhodný pro takto malý sklep? Poměr cena, výkon a provozní náklady.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

novisls
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti si myslím, že nejlepší poměr cena/výkon je pořídit si z druhé ruky mobilní klimatizaci (náklady jsou u všeho cca stejně opemonemi-li absorpční sušičku, která žere víc). Sám jsem pořídil nějakou dost mizernou za pár stovek, jelikož se toho lidi zbavují kvůli tomu, že na chlazení to je k ničemu. Na sušení le použít i takovou, která nemá funkci sušení! Ta moje ač je šmejd, tak za hodinu vytáhne 1/2 litru při teplotě 20 °C a vlhkosti 60 %, což je velmi solidní výkon.

Jen pozor na to, že třeba ta moje se nerozběhne při teplotě pod 16 °C, což může u sklepu vadit! Na druhou stranu taktéž pozor na to, že kompresorové sušičky při nízkých teplotách taky moc dobře nefungují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]