Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
soused přišel s tím, že mu alternativní dodavatel ST energy poslal dopis, kde je uvedeno že jim ČEZ vypověděl smlouvu o distribuci a že ode dneška budou platit silovou energii jemu a platbu za distribuci ČEZU.Dopis přišel 13.10.ST energy žádá podepsání plné moci k jednání s čezem pro uzavření smlouvy mezi čezem a sousedem o zajištění dodávek el.energie.Podle mne je nestandartní platit dvěma institucím.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Tak v první řadě bych zavolal na infolinku čezu,nebo ještě lépe zajít osobně na čez a ukázat tam dopis od alternativního dodavatele,do té doby nic nepodepisovat,rozhodně je to hodně nestandartní jednání a ještě jsem neslyšel,že by někdo platil dvěma dodavatelům.Ještě je tu jedna možnost,kontaktovat český energetický úřad eru.cz/... ,který má dohled nad dodavateli energií o názor jak postupovat.
Dobrý den, protože jsem od ČEZu nikam neutekl, tak tuto zkušenost nemám. Ovšem, jinak je to logické, že bude platba rozdělena, když to nefunguje mezi ČEZem a onou "zlevňující" společností. Pokud to soused neudělá, tak bude bez dodávky elektřiny (nebo se vrátí pod ČEZ). Zdravím!
Rozumím tomu tak, že celková částka bude rozdělena na dva díly. Nikoliv, že bude placena 2x.
Mám zkušenost od příbuzné pracující na zákaznickém centru ČEZu: lidi si myslí, že buhvíco ušetří, nepoužívají tu věc v hlavě a když se poučí a běží zpět za ČEZem (či jiným nepochybným) a to údajně často i s pláčem.
Naložte s danou informací jak chcete, reklama na ČEZ to fakt není, já sympatizuji s E.ONem. O
zkusenost mam, tehdy jim vypovedel smlouvu eon a lakali me k sobe. Ja jsem si ale noveho dodavatele nasel sam, a ten to vyridil za me. Problem tehdy byl, ze jsem platil inkasem z uctu pres sipo a oni tam tu platbu meli stale prirazenou, na poste mi rekli, ze ja tu platbu odhlasit nemuzu, ze to musi oni, takze jsem resil dalsi problem s postou a sipo zrusil, ale trvalo to tri mesice. ST energy ale platbu stahla, jeden mesic jsem zapltil eonu a pak standartne npvemu dodavatli Fonergy. Jinak ale ST energy preplatky nasledujici mesic vratil, talze to se nemusite bat.Ani se clovek nemusi bat, ze ho odpoji, proste jen jdou penize jinam, i kdyz holt clovek jeden mesic zaplati dvakrat, ale jajk rikam, puvodni dodavatel udela vyuctovani a rozdil vyrovna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.