Nejste přihlášen/a.
Mám rekreační objekt, který je vytápěný plynovým kotlem. Před dvěma lety mi prakl přívod do radiátoru v zimě tím, že voda zamrzla a roztrhla měděné potrubí.
Protože objekt používám i v zimě, (ne trvale) chtěl bych do vody, která prochází radiátory, přidat nemrznoucí směs jako je v chladiči osobního automobilu.
Domnívám se, že teplota v domku v největších mrazech pod mínus 10 stupňů Celsia neklesne.
Myslíte si, že je to řešením mého problému? A pokud ano, jak zjistit kolik "Fridexu" do vody přidat, aby to mělo požadovaný efekt a zda je to přípustné?
Nebo si myslíte, že temperování na teplotu v místnostech +5 stupňů stálým topením je lepším řešením?
Děkuji předem za Vaše názory.
Když jsem napouštěl teplovodní podlahové topení, dávali mi vybrat obyč. vodu, nebo právě nemrznoucí směs. Takže se to zřejmě dělá. Akorát napouštění vidím jako méně pohodlné oproti obyčejné vodě, která se napouští z řádu jen otočením kohoutku. Nevím jestli je vhodné použít zrovna fridex, možná se prodává pro tyto účely jiný přípravek, ale to se dá lehko zjistit třeba na internetu. Napouštěl bych hotovou směs tak, aby byla dokonale promíchaná a bylo jasné na jakou teplotu je namícháná (nepřidával bych do systému jen nemrznoucí aditivum, protože zřejmě neznáte objem vody v systému. Možná by to šlo ale po promíchání (např. puštěním oběhového čerpadla) změřit hustoměrem stejně jako při předsezóní kontrole u auta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.